SVM i DZH potpisali koalicijski sporazum

Pet, 25.04.2008 - 12:00 -- urednik

Mađarska koalicija danas je potpisala sporazum sa Demokratskom Zajednicom Hrvata čime je dokazala još jednom svoja programska i predizborna opredeljenja koja nisu usmerena samo ka mađarskoj zajednici. Ovaj sporazum sadrži zajedništvo u programskom opredeljenju ne samo što se tiče pristupa Srbije evropskim integracijama nego i u uspostavljanju drugačijeg ustavnog i pravnog položaja Vojvodine i zalaganja za zakonodavnu, izvršnu i delimično sudsku vlast, u ostvarivanju principa pravne države,  kao i u obezbeđivanju standarda iz oblasti ljudskih i manjinskih prava.

Od Demokratske zajednice Hrvata Mađarska koalicija očekuje podršku na republičkom nivou kao i podršku izbornih kandidata u izbornim jedinicama 55 i 56 i jednaku podršku kandidatima koji ispred Mađarske koalicije uđu u drugi krug koji će se održati 25. maja.

Kampanja Mađarske koalicije ide planiranim tokom i izuzetno je dinamična istakao je Ištvan Pastor i istakao da je pre dva dana Subotičanima predstavio svoj razvojni program čija vrednost dostiže pola milijarde evra a isti je naišao na ogromno odobravanje  kod ljudi.

Info: radio Skarabej

Autor teksta: 
Custom Search