Za vikend old timeri u centru grada

Sre, 01.07.2009 - 10:30 -- nikola.tumbas

Međunarodni susret ljubitelja starih vozila Izložba 120 oldtajmera na severu Bačku

Udruženje ljubitelja starih motornih vozila "Old Timer" iz Subotice najavilo je za predstojeći vikend 11. Međunarodni susret starih dvo i četvorotočkaša proizvedenih od 1926. do 1975. godine. Teufik Isaković, predsednik Udruženja, kaže da je prezadovoljan odzivom učesnika manifestacije, jer se plašio da će zbog krize mnogi odustati od dolaska na sever Bačke.

- Za sada se odazvalo preko 30 odsto više učesnika nego prethodnih godina i bićemo u prilici da prikažemo 120 dobro očuvanih eksponata proizvedenih u prošlom veku. U petak očekujemo dolazak 180 vlasnika i ljubitelja oldtajmera iz Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovačke i Srbije. Te večeri vozila će biti parkirana u dvorištu Doma učenika odakle sutradan krećemo u Sombor, a zatim u Bački Monoštor - kaže Teufik Isaković.

Program susreta starih motornih vozila biće nastavljen na subotičkom Gradskom trgu, gde će od 18 do 21 sat biti izložena sva vozila, a za vreme izložbe u Velikoj većnici Gradske kuće vlasnici najlepših, najstarijih, i oldatajmera koji budu izabrani za posebne dobiće pehare.

- To će ujedno biti prilika da potpišemo Povelju prijateljstva i saradnje sa Klubom ljubitelja starih motornih vozila iz Našica. Poslednjeg dana druženja organizujemo berzu delova i od 12 sati na Paliću ispred Velike terase još jednu izložbu. Na putovanjima do drugih gradova prati nas šlep služba, automehaničar i električar, jer i pored velike briga o vozilima, s obzirom na njihove godine, nikada ne znamo šta može da se desi - zaključuje Isaković.

Tagovi: 
Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search