Hokejaši Spartaka novi prvaci države

Sre, 10.03.2010 - 22:00 -- dejan.vukovic

Vojvodina - Spartak 3:3 posle penala 3:4 (1:1, 1:0, 1:2).

Hokejaši Spartaka napravili su veliki uspeh pobedivši ekipu Vojvodine na njihovom ledu u majstorici finala za prvaka države sa 4:3 nakon penal serije i time postali novi prvaci Srbije u hokeju na ledu.

Subotički hokejaši pod dirigentskom palicom trenera Šemsedinovića dobro su počeli meč i poveli sa 1:0, da bi u poslednjim trenucima prve trećine dozvolili ekipi Vojvodine da se golom sa igračem više vrati u igru i izjednači rezultat na 1:1. U drugoj trećini subotičani su bili bolji ali nisu uspeli da savladaju raspoloženog golmana domaćina, koji su srećno stigli do novog gola i poveli sa 2:1.

Nastavili su sa dobrom igrom hokejaši Spartaka i u trećoj trećini vrlo brzo su stigli do izjednačenje da bi nakon desetak minuta igre u ovom periodu u potpunosti preokrenuli rezultat  u svoju korist na 3:2. Nisu se predavali hokejaši Vojvodine koji su pred kraj meča stigli do novog izjednačenja 3:3. U poslednja dva minuta Spartak je imao igrača više na terenu, ali nije uspeo da realizuje prednost.

Tako se i ova treća finalna utakmica završila nerešenim rezultatom. Pošto ni u dodatnih pet minuta kada se igralo 4 na 4 hokejaša nije bilo golova, prvaka države su odlučivali penali. Golmani su bili izuzetno raspoloženi i u prve četiri serije nije bilo golova ni sa jedne strane da bi u poslednjem petom izvođenju hokejaš Spartaka Janković Bogdan ugurao pak u mrežu i doveo veliku radost subotičanima, koji su tako posle dugog niza godina ponovo doneli titulu u Suboticu.

Na putu do titule Spartak je u polufinalu eliminisao ekipu Crvene Zvezde sa 2:0 u pobedama da bi u finalnoj seriji sa 2:1 u pobedama bio bolji od novosadske Vojvodine.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search