O manifestacijama na Paliću ovog leta

Pet, 17.06.2011 - 21:40 -- nikola.tumbas

Press konferencija i koktel namenjen za subotičke medije održan je večeras, malo neobično kasno, na terasi restorana Mala gostiona. Tema je bila - Otvaranje kupališne sezone i koji su to programi predviđeni na Paliću ovog leta iz domena Kulturno umetničko i sportsko-rekreativnog dešavanja.

O stanju vode u jezeru Palić - vidite vest od 21-og ovde

Goran Gabrić, direktor Parka Palića, podsetio je šta je sve urađeno u okviru akcije Očistimo Srbiju. Nova pogodnost je dostupan internet na termalnom bazenu, muškom štrandu a bit će kasnije postavljen na čitavom turističkom delu. Što se tiče kvaliteta vode u jezeru saopštenje o tome će biti dobijeno od zavoda i prosleđeno u ponedeljak 20-og. Najavljen je i priliv sveže vode iz Tise čim se za to ukaže potreba i stvore uslovi za to.

Nenad Vukašinović, menadžer Male gostione, je izrazio zadovoljstvo što je pripremljen tako velik program za ovo leto i potom predstavio standardnu ponudu ovog restorana: nedeljni ručak, petkom se održava koktel-lajt sa EXYU bendom, od ponedeljka će biti otvorena mini igraonica za decu.

Dejan Vujinović je u nadahnutom govoru najavio festival koji stiže prvi po datumu na Palić, festival kulture sveta Etnofest.

Juhas Gabor ispred MKC Nepker je predstavio internacionalni festival u pevanju Mjuzikla čije će se finale održati 1.jula u 20.30 na Letnjoj pozornici. Cena ulaza je u pretprodaji 700 din a na licu mesta 900 din.

Pavle Budinčević, operativni direktor Palićkog filmskog festivala, najavio je festival koji sada postaje punoletan sa fenomenalnim odabirom filmova. (90 filmova je u pitanju) ali detalji će biti o tome ne zaničnoj press konferenciji 24og u Beogradu. U nastavku on je pohvalio saradnju i kooperativnost tima Park Palića. Kao ekskluzivu vezano za muzički deo programa festivala, najavljen je dolazak i koncert Nik Harvija.

Davor Dulić, predsednik OO Dužijance, najstarije manifestacije u regionu koja slavi 100 godišnjicu ovog leta. On je najavio koncert Josipe Lisac 31 jula na Letnjoj pozornici.. Detalji o tome na web sajtu.

Zoltan Nemet, Jedriličaski klub, najavio je velik broj manifestacija - regata i takmičenja na vodi kao i školu program za decu (7 -15 god) koje žele da nauče jedriti u klasi Optimist.

Tomislav Zvekanović iz veslačkog kluba Palić, ponudio je nešto značajno novo, konkretnu rekreaciju za zainteresovane posetioce, građene koji bi želeli da se "vozaju" po vodi sopstvenom snagom. Trening, obuka  i mogućnost vesalanja po jezeru uz mesečnu naknadu od 1000 din.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search