FK Palić započeo sa pripremama

Čet, 12.07.2012 - 19:00 -- dejan.vukovic

FK Palić, nova filijala Spartak Zlatibor vode, zvanično je započeo pripreme za novu sezonu. Na prvom okupljanju okupilo se 24 fudbalera koji su treninge započeli pod nadzorom trenera Ilije Dobrića čiji će pomoćnik biti Dejan Veselinović (obojica treneri iz Subotičkog superligaša).

Kao što ste i sami videli danas smo započeli pripreme za novu sezonu. Na prvom treningu imali smo 24 igrača, što u ovom momentu nije konačan broj. Pripreme će se odvijati na Paliću i od ponedeljka na Gradskom stadionu u Subotici. Za početak radićemo po principu dva treninga dnevno što ćemo kombinovati sa prijateljskim utakmicama. Odigraćemo osam utakmica do početka prvenstva a prva je na programu 21. jula. Poznajem većinu ovih momaka sa nekima sam radio u kadetima, sa nekima i u prvom timu. Ima tu kvalitetnih momaka koji su bili na probi u Spartak Zlatibor vodi igrali Prvu ligu Srbije i Srpsku ligu. Radi se o mladim fudbalerima među kojima najstariji ima 21 godinu, koji žele da se nametnu svojim igrama i što pre zaigraju za Spartak.- rekao je Ilija Dobrić, novi šef struke Fk Palić.

Prvi trening je budno posmatrao i Miodrag Morača, sportski direktor FK Spartak Zlatibor voda.- Posle godinu dana FK Palić se vratio tamo gde mu je objektivno i mesto. Spartak je prepoznao svoj interes u ovom klubu i uz obostrani dogovor Palić je postao filijala u kojem će se mladi igrači pre svega iz mlađih kategorija Spartaka koji su prerasli kvalitetne pionirske i kadetske lige da se okušaju u seniorskoj konkurenciji u jednoj jako dobroj i kvalitetnoj Srpskoj ligi. Šansu će dobiti i momci iz Subotice i okoline, a naravno i kvalitetni mladi fudbaleri sa teritorije Vojvodine i Srbije za koje procenjujemo da bi kroz igranje za Fk Palić i uz naš nadzor, struku i trenažni proces mogli doći do prvog tima Fk Spartak Zlatibor voda. Ugovorili smo već i sve prijateljske utakmice, prva je 21. jula protiv Vinogradara, zatim 25.07 protiv FK Crvenka, 28.07 protivnik će biti Fk Senta, 01.08 igramo protiv Fk Bačka, 04.08. protiv Fk Radnički (Bajmok), 08.08 protiv Spartak Zlatibor vode, ostalo je još jedino pitanje protivnika za generalnu probu gde bi želeli da se oprobamo sa ekipom iz naše lige. Od ponedeljka treninge nastavljamo na Gradskom stadionu da bi ovde završili sa radovima na rekonstrukciji ovih objekata, pošto klub godinu dana nije igrao na ovom terenu, da spremno dočekamo prvenstvo.

Spisak igrača na prvom treningu: Pršić Nikola, Kuntić Dinko, Ićitović Nikola, Kuzmanović Filip, Jočić Branimir, Matijašević Marko, Antonić Đorđe, Latinović Miloš, Tomišić Stefan, Đukanović Ognjen, Matić Igor, Konjević Darko, Jondić Marko, Lebović Stefan, Bogdan Radiša, Tasić Dušan, Popović Goran, Grubor Miloš, Vuković Srđan, Bjedov Bojan, Bokić Miloš, Ušumović Bojan, Milovac Ratko i Marković Nemanja.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search