Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Najava Palić Opena 2012

Uto, 17.07.2012 - 11:00 -- dejan.vukovic

Danas je u press rumu održana konferencija za štampu na kojoj je najavljen 9. međunarodni profesionalni teniski turnir za žene NIS Palić Open 2012 sa nagradnim fondom od 10.000 dolara. Nemanja Simović, član gradskog veća za sport zahvalio se organizatorima na još jednom kvalitetnom turniru koji će se održati u našem gradu. - Hvala organizatorima koji su omogućili da ponovo uživamo u dobrom i kvalitetnom tenisu. Turnir je i do sada bio otvoren za mnoge mlade teniserke, siguran sam da će tako biti i ove godine. Obaveza i zadovoljstvo mi je da se zahvalim Pokrajinskom i Republičkom ministarstvu, a mi smo kao domaćini sa zadovoljstvom podržali turnir koji tako lepo predstavlja naš grad.

Turnir započinje kvalifikacijama u subotu 21. jula. Osam najbvoljih priključiće se glavnoim žrebu koji igraju 32 igračice. Glavni deo turnira počinje u utorak 24. jula kada je i planirano svečano otvaranje od 19h. Paralelno sa takmičenjem u singlu održaće se i takmičenje u dubl konkurenciji gde će snage odmeriti 16 parova. Finale je zakazano u nedelju 29.jula sa početkom ods 11h na centralnom terenu TK Palić. Prvi nosioce je Jovana jakšić iz Srbije koja je trenutno 399. igračica pored nje iz Srbije još učestvuju Saška Gavrilovska, Doroteja Erić, Dunja Šunkić u glavnom žrebu dok će dosta teniserki iz Srbije sreću potražiti kroz kvalifikacije među kojima je i jedina Subotičanka Jelena Džinić. Pored domaćih takmičarki dolaze i teniserke iz Rusije, Ukrajine, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Češke, Slovačke i Argentine. Među najzanimljivijim igračicama biće Nikola Vajdova, ćerka Marjana vajde trenera Novaka Đokovića.

Autor teksta: 
Fotograf: