Odbojkašice osvojile bod protiv Crvene Zvezde

Čet, 17.01.2013 - 22:00 -- dejan.vukovic

NIS Spartak – Crvena zvezda 2:3 (25:19, 21:25, 15:25, 25:22, 13:15)

Hala sportova: „Dudova šuma”. Gledalaca: oko 1.800. Sudije: Anđelko Popović (Sremski Karlovci) i Boris Kolarević (Novi Sad). Trajanje meča: 125 minuta.

NIS SPARTAK: Raonić 10, Cvetićanin 9, Helić 17, Vujčin 4, Medić 17, T. Matić 18, Memišević (libero), Antanasijević, Oluić, D. Matić, Radakov. Trener: Damir Petković.

CRVENA ZVEZDA: Budrović 13, Bjelica 21, Stevanović 11, Kecman 12, Lukić 2, Milović 5, Pušić (libero), Popović, Vojnić-Purčar 7, Marinković, Simić, Kubura. Trener: Ratko Pavličević.

Fantastičan derbi u prepunoj subotičkoj Hali sportova, nije ni mogao da se završi drugačije, nego posle pet neizvesnih setova. Veći deo bodovnog kolača otišao je u Beograd, jer je Zvezda za nijansu manje grešila, a bila je hrabrija u završnici petog seta.

Posle izjednačenog uvodnog dela, do osetnije prednosti odbojkašice Spartaka dolaze zahvaljujući boljim blokom 12:9, ali su olako predale teško stečenu prednost igračima Crvene Zvezde. Beograđanke preokreću rezultat na 14:16. Usledila je nova serija domaćih od 6:0, zahvaljujući dobrim napadima preko Matićeve. Spartak osvaja set blokom Medić, Raonić 25:19.

Nošene dobrom igrom iz prethodnog seta golubice su brzo povele sa 4:0 u nastavku utakmice. Razigrala se tada ekipa Zvezde koja poravnava rezultat na 10:10. Ulaskom Subotičanke Vojnić Purčar gošće dobijaju sigurnost na prijemu čime se pokrenula cela ekipa. Njenim blokom Zvezda dolazi do prednosti 13:15. Uspele su Subotičanke da izjednače rezultata na 19:19, ali crveno- bele su bile puno sigurnije u završnici seta i izborile izjednačenje u meču poenom Kecman 21:25.

Treći set je bio neizvestan samo u prvoj polovini. Povele su gošće sa 10:6, da bi poenima Sofije Medić Spartak izjednačio na 11:11, ali to je bilo sve od Spartaka uovom setu. Ubrzo se raspala igra Subotičanki koje su do kraja seta osvojile još samo četiri poena, dok su na drugoj strani dominirale gošće.

Spartak je ponovo počeo da igra bolju odbranu u četvrtom setu i to se odmah osetilo na rezultatu. Jedan od ključnih momenata bio je maratonski poen pred odlazak na prvi tehnički tajm–aut, osvaja ga Raonićeva blokom, a Spartak u naletu osvaja nove poene. Povele su domaće u finišu meča sa 20:14, odgovorila je Zvezda preko tasa raspoložene Ane Bjelice koja je unela neizvesnost u set pošto su se opasno rezultatski primakle 19:21. Spartak ipak zasluženo osvaja četvrti set poenom Helićeve, a odluku o konačnom pobedniku rešio je peti period.

Borbeno je bilo i u taj–brejku, Zvezda je povela 2:0, a Helićeva pravi preokret za 4:2. To, naravno, nije bio kraj neizvesnosti. As servise su izmenile Helićeva i Stevanovićeva, ali su domaće ipak imale poen prednosti na promeni strana. Prednost Zvezdi na 10:9 vratila je blokom Budrovićeva, a posle kontre Bjelice bilo je 11:9. Nije funkcionisao prijem Golubica u tim momentima, imale su domaće tri poena zaostatka. Bjelica donosi Zvezdi prvu meč loptu, Medićeva je zadržala Spartak u igri, ali Milović kuva za 15:13 i za kraj drame u Subotici.

 

Custom Search