Nerešeno sa Kapošvarom u generalci

Sre, 20.02.2013 - 16:00 -- dejan.vukovic

Spartak Zlatibor voda - Rakoci Kapošvar 2:2 (1:1).

Subotica, Gradski stadion, gledalaca: oko 100. Sudija: Glođović (Vrbas), Petrović(Kikinda), Korajlija (Novi Sad). Strelci: Torbica u 24. minutu, Despotović u 81. minutu(za Spartak Zlatibor vodu), Olah u 14. minutu, Valtner u 82. minutu (za Kapošvar).

Spartak Zlatibor voda: Aleksić, Farkaš, Bratić, Antonić, Popara (Puškarić), Šarac, Kovačević, Torbica, Čović, Novaković, Despotović.

Kapošvar: Hajduk, Kovač, Bank, Hegediš, Balovič, Safarić, Sas, Olah, Januari, Lukač, Vrućina. Igrali su još: Kamper, Valtner, Bojta, Zambo, Lazaruš.

U generalnoj probi pred nastavak prolećnog dela takmičenja u Super ligi Fk Spartak Zlatibor voda odigrala je nerešeno protiv Kapošvara 2:2. U borbenoj utakmici koja je odigrana po hladnom vremenu viđeno je četiri gola.

Na samom početku meča povredio se Popara, pa je šef struke subotičana Kurćubić morao rano da izvrši prvu izmenu i u igru uvede Puškarića. Poremetilo je to malo odbranu Spartak Zlatibor vode te su gosti poveli u 14. minutu golom Olaha. Isti igrač imao je šansu par minuta kasnije ali njegov šut ide preko gola. Nakon dvadesetak minuta igre Subotičani su preuzeli kontrolu igre usledila je šansa Novakovića na asistenciju Torbice u 23. minutu. Minut kasnije "golubovi" dolaze do izjednačenja kada je Farkaš prošao po desnoj strani loptu ubacio u sredinu gde je Torbica iz prve sa oko 15 metara šalje u mrežu uz samu stativu.

Odgovorili su Mađari u 30 minutu kada je Sas dodao do Januarija koji iskosa šutira pored istrčalog Aleksića, srećom po domaće priseban je bio Antonić koji sa gol linije loptu izbija ispred Bole Lukača. Osam minuta kasnije Balovič je odlično šutirao ali još bolje je intervenisao Aleksić. U poslednjem minutu prvog dela domaći su izveli lepu akciju koja je krenula od Novakovića koji je pronašao slobodnog Čovića ovaj glavom spušta loptu do Šarca koja nakon intervencije bekova završava u korneru. U nastavku akcije Torbica je izveo korner a Čović, najviši u skoku, pogađa golmana pravo u ruke.

Nastavak utakmice protekao je u dinamičnoj igri bez puno prilika za gol sve do same završnice. Igrao se 81. minut kada je Farakaš prošao po desnoj strani pronašao slobodnog Despotovića koji rutinski sa par metara pogađa mrežu za rezultatski preokrtet 2:1. Nisu se dugo radovali domaći. Sledećeg minuta Kapošvar je iz brze akcije stigao do izjednačenja. Lukač je prošao po desnoj strani uposlio slobodnog Valtnera na prvoj stativi koji je odlično odreagovao i postavio konačan rezultat. Poslednju priliku imali su Subotičani nakon odličnog šuta Torbice lopta prolazi pored same stative u gol aut.
 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search