Priznanje za Gerontološki centar

Pon, 18.03.2013 - 18:30 -- miroslav.brajkov

Skupština udruženja poslodavaca ustanova socijalne zaštite starih i odraslih lica Vojvodine, koju čine predstavnici najvećeg broja ustanova ovog tipa u pokrajini koje pružaju usluge socijalne zaštite desetinama hiljada korisnika, odlučila je danas da za svog stalnog predstavnika u Evropskoj asocijaciji direktora i rukovodilaca ustanova pružaoca zdravstvenih usluga starim licima (EDE) imenuje dr Nenada Ivaniševića, direktora Gerontološkog centra u Subotici.

EDE okuplja veliki broj udruženja lokalnog, regionalnog i nacionalnog nivoa i predstavlja neprofitnu organizaciju koja za cilj ima uspostavljanje približno istih standarda socijalne i zdravstvene zaštite starih u svim zemljama članicama. Članstvo u ovoj međunarodnoj strukovnoj asocijaciji doprinosi uspostavljanju saradnje i novih kontakata između kolega iz različitih zemalja, kao i razmeni dobrih iskustava u pružanju socijalnih usluga specifičnoj populaciji, kakva su stara lica. Asocijacija organizuje učešće predstavnika na redovnim konferencijama i panel diskusijama, kao i interaktivnu komunikaciju elektronskim putem po konkretnim temama. 

Ovo imenovanje predstavlja čast kako za direktora Ivaniševića i njegovu ustanovu, koja već dugi niz godina nosi epitet referentne ustanove socijalne zaštite u Srbiji, ali i za Grad Suboticu, koji je i na ovaj način svrstan u lokalne samouprave koje imaju izgrađen sistem socijalne zaštite na najvišem nivou u našoj zemlji.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search