Slamarska kolonija u gerontološkom klubu

Pon, 18.03.2013 - 11:30 -- miroslav.brajkov

U Gerontološkom klubu "Centar I", 18.3.2013. otvorena je 33. kolonija slame kao i izložba radova nastalih na prethodnoj koloniji. Slamarska radionica penzionera osnovana je u Gerontološkom centru, unutar Gerontološkog kluba "Centar I", 12. novembra 1996. godine sa ciljem da se uključe sve slamarke i slamari, penzioneri koji imaju zajednički cilj da se sačuva tradicija tehnike slame. Ova radionica ima 20 aktivnih članova koji učestvuju i aktivno rade na promociji ove, za naše područje, tradicionalne tehnike. Slamarke učestvuju na svim izložbama i kolonijama na kojima Gerontološki centar izlaže radove nastale u kreativnim radionicama, kao i edukacijama koje organizuje radi učenja naših najmlađih, a i svih onih koji su zainteresovani da sačuvaju ovu tehniku od zaborava.

Kolonije se održavaju dva puta godišnje, u proleće i jesen. Stalna postavka radova od slame je u Gerontološkom klubu "Centar I", na adresi Petra Drapšina 3.

Skulpture, slike, predmeti od slame sa motivima koji oslikavaju i prenose duh Subotice i njene okoline imaju brojne poklonike i svojim radovima i izložbama Gerontološki centar se trudi da obraduje sve zainteresovane ali i one koji se tek upoznaju sa slamom. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search