Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Državno poljoprivredno zemljište veoma osetljiva tema

Čet, 20.06.2013 - 12:00 -- nikola.tumbas
Magali Jene Trebalo je poštovati zakonske propise
Magali Jene Trebalo je poštovati zakonske propise

Današnje sednica prilično je kasnila sa početkom jer se očigledno radilo o problematici usaglašavanja među koaliconim partnerima o tačka  o Odluci o oglašavanju ništavnom Odluke o ustupanju na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini institucijama, crkvama i verskim zajednicima, da bi na kraju bila skinuta sa dnevnog reda. Kasnije više o ovome...

Više o ovoj temi...

Na današnjem pressu gradonačelnik Jene Maglai, u prisustvu predsednika skupštine Radmila Todosijevića, obavestio je medije da je podneo krivičnu prijavu protiv JKP "Čisotća i zelenilo". Za sada u prilogu materijal koji je podeljen medijima. Takođe spomenuta je i problematika izdavanja državnopoljoprivrednog zemljišta, odnosno manipulacije istim. Gradonačelnik je izrazio čuđenje da prethodni gradonačelnici nisu primetili "sve to" i u tom kontekstu spomenuo je i prethodnog direktora JKP, Vladimira Dragina.

 U prilogu...

detaljnije
Post date: Pet, 10.01.2014 - 11:44

Zvučni zapis celokupne javne tribine na kojoj su predstvanici poreske uprave iz Novog Sada i Subotice tumačili zakone i odgovarali na pitanja poljoprivrednika na šta će se plaćati porez.

Uvodnu reč je dao Miroslav Kiš ispred udruženja poljoprivrednika, Šimon Ostrogonac je pozdravio skup ispred grada a Jasna Baletić, koordinator poreske uprave, dala je objašnjene zakona i potom odgovarala na pitanja zainteresovanih.

Tribina je održana u Novoj opštini 20.decembra 2013. Skup je trajao oko 90 minuta.

 

 

Post date: Sub, 21.12.2013 - 10:13

Obaveštavamo Vas da se u ponedeljak, 16.12.2013. godine održava sastanak poljoprivrednih proizvođača u organizaciji Udruženja poljoprivrednika Subotica. Sastanak će se održati u prostorijama Mesne zajednice Verušič, sa početkom u 19h.

Teme sastanka:

AKTUELNA TUMAČENJA VEZANA ZA VOĐENJE POSLOVNIH KNJIGA I OPOREZIVANJE POLJOPRIVREDNIKA

SUBVENCIONISANJE REGISTROVANIH GAZDINSTAVA OD STRANE GRADA I DRUGIH

DRUGI KRUG IZDAVANJA DRŽAVNOG POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA GRADA SUBOTICE

 

Na sastanak su pozvani i predstavnici Ministarstva finansija filijla Subotica i Službe za poljoprivredu grada Subotice.

Post date: Čet, 12.12.2013 - 13:16

Sa glavnim tačkama dnevnog reda kao što su usvajanje zaključka o prihvatanju budžeta, prihvatanje plana o državnopoljoprivrednom zemljištu, sednica skupštine je bila zanimljiva i obilovala duelima dela pozicije i dela opozicije SNS-a, ne računajući jedinog nezavisnog Lasla Đulu, iz Pokreta mađarske nade, koji je imao prilike da za svaku tačku odstreli poziciju, a i deo opozicije, sa osmehom na obema stranama.

Radmilo Todosijević je bio uzeo takođe poveću minutažu za govornicom dobrim predlozima ali i takvim primedbama koje su izazvale replike, koje nije želeo, od Nenada Ivaniševića kao i Saše Vučinića.

Duško Stipanović je ukazao na nepovoljanu poziciju radnika zaposlenih u stranim firmama...

detaljnije
Post date: Čet, 03.10.2013 - 20:56

Gojko Radić i Dragi Vučković održali su press konferenciju sa temom o državnopoljoprivrednom zemljištu i saglasnosti koja je dobijena od ministarstva koju je grad dobio na podnešeni plan.

U stvari, kritikovan je stav SVM-a, partije koja je označena da je vodila ovu kampanju gde je glavni problem bio sporno zemljište koje "obrađuju" crkve, a koje su dobile istu dok se ne završi restitucija zemljišta i imovine koja im pripada.

Procena Dragi Vučkovića je da će se u budžet grada sliti do 150 miliona dinara od licitacije...

 

Post date: Pet, 27.09.2013 - 13:00