Fk Spartak Zlatibor voda započeo sa pripremama

Čet, 27.06.2013 - 18:00 -- dejan.vukovic

Fudbalski klub Spartak Zlatibor voda danas je zvanično započeo pripreme za novu takmičarsku sezonu. Šef struke Kurćubić, koji je produžio ugovor na nove dve godine, izvršio je prozivku igrača izneo plan priprema, poželeo im sportsku sreću i započeo sa radom. 

Pre početka prve prozivke Damir Džimović, izvršni direktor kluba predstavio je novo pojačanje golmana Budimira Janoševića (1989g) koji je potpisao četvorogodišnji ugovor.  - Doveli smo prvo pojačanje u klub, reč je o golmanu Janoševiću koji je branio u Čukaričkom zatim u Jagodini, Vojvodini, Radu a sada nam dolazi iz Teleoptika. Videli smo neki potencijal u njemu i zato smo ga doveli u klub. - istakao je Damir Džimović.

Podršku igračima na okupljanju pružili su i najverniji navijači Spartak Zlatibor vode, verni "Marinci" koji su pesmom bodrili igrače na uvodnom delu treninga. Danas su pravdano izostali igrači koji su na meti transfera dok su se prvotimcima priključili igrači iz Fk Palić. Još uvek ima puno nepoznanica oko igračkog kadra, najbliži odlasku su Branimir Aleksić u PAOK, mada se interesuju i drugi inostrani klubovi, Aleksandar Kovačević za koga je najviše zainteresovana Crvena Zvezda i Đorđe Despotović koji ima nekoliko inostranih ponuda. Pored ove trojke interesovanja ima i za nekolicinu drugih igrača. Što se tiče dolazaka novih igrača on u velikoj meri zavisi od toga ko će napustiti klub.

Šef Kurćubić je rekao da će se uvodni deo priprema doneti dva lakša treninga nakon kojih će ekipa otići na testiranje u subotu u Beograd. Nakon analiza testiranja od ponedeljka se kreće sa punim intenzitetom dva puta dnevno. Prvu prijateljsku utakmica Subotičani će odigrati 07. jula, ali još nije poznat protivnik. 13. jula igraju protiv Kečkemeta u Mađasrkoj nakon čega se sele na Zlatibor gde će provesti narednih dvanaest dana i odigrati 4 kontrolne utakmice. Preotivnici su poznati, igraće protiv Jedinstva - Putevi (17. jula), Mladosti iz Lučana (21. jula), Radničkog 1923 iz Kragujevca (24. jula i protiv Metalca (27. jula). Generalna proba je 3. avgusta nakon čega počinje prvenstvo i prvo kolo u kojem Spartak Zlatibor voda gostuje ekipi Slobode Point u Užicu.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search