Ministarstvo dalo saglasnost za "Program..."

Kategorija: 

Nakon višemesečnog usaglašavanja lokalne samouprave sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, odnosno sa Upravom za poljoprivredno zemljište, Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za teritoriju grada Subotice za 2013. godinu, dobio je saglasnost Ministarstva.

Pri izradi Programa, lokalna samouprava uzela je u obzir i stavove i mišljenja poljoprivrednika i predstavnika Udruženja poljoprivrednika. 

Na osnovu programa za 2013. godinu, planirano je davanje u zakup ukupno 13.965 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta. Od toga 50% je raspoređeno poljoprivrednicima koji se bave uzgojem stoke, a drugih 50% će se putem licitacije, odnosno javnog nadmetanja, dati u zakup.

U toku dana, gradonačelnik Modest Dulić će Upravi za poljoprivredno zemljište uputiti predlog za ubrzani postupak davanja zemljišta u državnoj svojini u zakup, radi što skorijeg ulaska poljoprivrednika u posed i mogućnosti poštovanja agro-rokova.  

KABINET GRADONAČELNIKA

Više o ovoj temi...

Na današnjem pressu gradonačelnik Jene Maglai, u prisustvu predsednika skupštine Radmila Todosijevića, obavestio je medije da je podneo krivičnu prijavu protiv JKP "Čisotća i zelenilo". Za sada u prilogu materijal koji je podeljen medijima. Takođe spomenuta je i problematika izdavanja državnopoljoprivrednog zemljišta, odnosno manipulacije istim. Gradonačelnik je izrazio čuđenje da prethodni gradonačelnici nisu primetili "sve to" i u tom kontekstu spomenuo je i prethodnog direktora JKP, Vladimira Dragina.

 U prilogu...

detaljnije
Post date: Pet, 10.01.2014 - 11:44

Zvučni zapis celokupne javne tribine na kojoj su predstvanici poreske uprave iz Novog Sada i Subotice tumačili zakone i odgovarali na pitanja poljoprivrednika na šta će se plaćati porez.

Uvodnu reč je dao Miroslav Kiš ispred udruženja poljoprivrednika, Šimon Ostrogonac je pozdravio skup ispred grada a Jasna Baletić, koordinator poreske uprave, dala je objašnjene zakona i potom odgovarala na pitanja zainteresovanih.

Tribina je održana u Novoj opštini 20.decembra 2013. Skup je trajao oko 90 minuta.

 

 

Post date: Sub, 21.12.2013 - 10:13

Obaveštavamo Vas da se u ponedeljak, 16.12.2013. godine održava sastanak poljoprivrednih proizvođača u organizaciji Udruženja poljoprivrednika Subotica. Sastanak će se održati u prostorijama Mesne zajednice Verušič, sa početkom u 19h.

Teme sastanka:

AKTUELNA TUMAČENJA VEZANA ZA VOĐENJE POSLOVNIH KNJIGA I OPOREZIVANJE POLJOPRIVREDNIKA

SUBVENCIONISANJE REGISTROVANIH GAZDINSTAVA OD STRANE GRADA I DRUGIH

DRUGI KRUG IZDAVANJA DRŽAVNOG POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA GRADA SUBOTICE

 

Na sastanak su pozvani i predstavnici Ministarstva finansija filijla Subotica i Službe za poljoprivredu grada Subotice.

Post date: Čet, 12.12.2013 - 13:16

Sa glavnim tačkama dnevnog reda kao što su usvajanje zaključka o prihvatanju budžeta, prihvatanje plana o državnopoljoprivrednom zemljištu, sednica skupštine je bila zanimljiva i obilovala duelima dela pozicije i dela opozicije SNS-a, ne računajući jedinog nezavisnog Lasla Đulu, iz Pokreta mađarske nade, koji je imao prilike da za svaku tačku odstreli poziciju, a i deo opozicije, sa osmehom na obema stranama.

Radmilo Todosijević je bio uzeo takođe poveću minutažu za govornicom dobrim predlozima ali i takvim primedbama koje su izazvale replike, koje nije želeo, od Nenada Ivaniševića kao i Saše Vučinića.

Duško Stipanović je ukazao na nepovoljanu poziciju radnika zaposlenih u stranim firmama...

detaljnije
Post date: Čet, 03.10.2013 - 20:56

Gojko Radić i Dragi Vučković održali su press konferenciju sa temom o državnopoljoprivrednom zemljištu i saglasnosti koja je dobijena od ministarstva koju je grad dobio na podnešeni plan.

U stvari, kritikovan je stav SVM-a, partije koja je označena da je vodila ovu kampanju gde je glavni problem bio sporno zemljište koje "obrađuju" crkve, a koje su dobile istu dok se ne završi restitucija zemljišta i imovine koja im pripada.

Procena Dragi Vučkovića je da će se u budžet grada sliti do 150 miliona dinara od licitacije...

 

Post date: Pet, 27.09.2013 - 13:00
Custom Search