Dinamična 14. sednica skupštine grada

Čet, 03.10.2013 - 20:56 -- nikola.tumbas
Dušan Stipanović Zaposleni nemaju gotovo nikakva prava
Dušan Stipanović Zaposleni nemaju gotovo nikakva prava
14 sednica skupštine deo 1
14 sednica skupštine deo 1
14 Sednica skupštine deo 2
14 Sednica skupštine deo 2
14 Sednica skupštine deo 3
14 Sednica skupštine deo 3
14 Sednica skupštine deo 4
14 Sednica skupštine deo 4
Šime Ostrogonac Program prošao u ministarstvu pod političkim pritiskom
Šime Ostrogonac Program prošao u ministarstvu pod političkim pritiskom
Josip Kujundžić Poljoprivrednici nisu za magareću klupu već neki drugi
Josip Kujundžić Poljoprivrednici nisu za magareću klupu već neki drugi

Sa glavnim tačkama dnevnog reda kao što su usvajanje zaključka o prihvatanju budžeta, prihvatanje plana o državnopoljoprivrednom zemljištu, sednica skupštine je bila zanimljiva i obilovala duelima dela pozicije i dela opozicije SNS-a, ne računajući jedinog nezavisnog Lasla Đulu, iz Pokreta mađarske nade, koji je imao prilike da za svaku tačku odstreli poziciju, a i deo opozicije, sa osmehom na obema stranama.

Radmilo Todosijević je bio uzeo takođe poveću minutažu za govornicom dobrim predlozima ali i takvim primedbama koje su izazvale replike, koje nije želeo, od Nenada Ivaniševića kao i Saše Vučinića.

Duško Stipanović je ukazao na nepovoljanu poziciju radnika zaposlenih u stranim firmama koje su otvorile pogone u gradu, ali nažalost tu se za sada ne može ništa uraditi (videti poseban video prilog gde saznajemo da u fabrikama nažalost nema ni "S" od sindikata )...

Gradonačelnikov govor je pažljivo slušan jer je pružio saznanja i opoziciji koji koraci su u toku da se stanje u budžetu dovede pod kontrolu.

Šimon Ostrogonac, Danijel Kovačić, Josipa Ivanković tematizirali su državnopoljoprivredno zemljište, gde plan jeste usvojen ali - vreme je prošlo, dok je Stevan Bakić pokušao da replicira Laslu Đuli po ovoj temi... 

U video prilozima, sa preko 400 fotografija, je celokupan zapis sednice s time da su prva dva, dve tačke sednice, a u poslednjem 4. je diskusija vezana za državnopoljoprivredno zemljište.

Poseban detalj su poljoprivrednici koji su došli da poslušaju sednicu skupštine, odnosno da daju do znanja da ovo što se desilo voe godine ne sme da se više ponavlja, ali o tome rečito u svojoj izjavi čujte od Josipa Kujundžića...

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Na današnjem pressu gradonačelnik Jene Maglai, u prisustvu predsednika skupštine Radmila Todosijevića, obavestio je medije da je podneo krivičnu prijavu protiv JKP "Čisotća i zelenilo". Za sada u prilogu materijal koji je podeljen medijima. Takođe spomenuta je i problematika izdavanja državnopoljoprivrednog zemljišta, odnosno manipulacije istim. Gradonačelnik je izrazio čuđenje da prethodni gradonačelnici nisu primetili "sve to" i u tom kontekstu spomenuo je i prethodnog direktora JKP, Vladimira Dragina.

 U prilogu...

detaljnije
Post date: Pet, 10.01.2014 - 11:44

Zvučni zapis celokupne javne tribine na kojoj su predstvanici poreske uprave iz Novog Sada i Subotice tumačili zakone i odgovarali na pitanja poljoprivrednika na šta će se plaćati porez.

Uvodnu reč je dao Miroslav Kiš ispred udruženja poljoprivrednika, Šimon Ostrogonac je pozdravio skup ispred grada a Jasna Baletić, koordinator poreske uprave, dala je objašnjene zakona i potom odgovarala na pitanja zainteresovanih.

Tribina je održana u Novoj opštini 20.decembra 2013. Skup je trajao oko 90 minuta.

 

 

Post date: Sub, 21.12.2013 - 10:13

Obaveštavamo Vas da se u ponedeljak, 16.12.2013. godine održava sastanak poljoprivrednih proizvođača u organizaciji Udruženja poljoprivrednika Subotica. Sastanak će se održati u prostorijama Mesne zajednice Verušič, sa početkom u 19h.

Teme sastanka:

AKTUELNA TUMAČENJA VEZANA ZA VOĐENJE POSLOVNIH KNJIGA I OPOREZIVANJE POLJOPRIVREDNIKA

SUBVENCIONISANJE REGISTROVANIH GAZDINSTAVA OD STRANE GRADA I DRUGIH

DRUGI KRUG IZDAVANJA DRŽAVNOG POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA GRADA SUBOTICE

 

Na sastanak su pozvani i predstavnici Ministarstva finansija filijla Subotica i Službe za poljoprivredu grada Subotice.

Post date: Čet, 12.12.2013 - 13:16

Gojko Radić i Dragi Vučković održali su press konferenciju sa temom o državnopoljoprivrednom zemljištu i saglasnosti koja je dobijena od ministarstva koju je grad dobio na podnešeni plan.

U stvari, kritikovan je stav SVM-a, partije koja je označena da je vodila ovu kampanju gde je glavni problem bio sporno zemljište koje "obrađuju" crkve, a koje su dobile istu dok se ne završi restitucija zemljišta i imovine koja im pripada.

Procena Dragi Vučkovića je da će se u budžet grada sliti do 150 miliona dinara od licitacije...

 

Post date: Pet, 27.09.2013 - 13:00

Nakon višemesečnog usaglašavanja lokalne samouprave sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, odnosno sa Upravom za poljoprivredno zemljište, Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za teritoriju grada Subotice za 2013. godinu, dobio je saglasnost Ministarstva.

Pri izradi Programa, lokalna samouprava uzela je u obzir i stavove i mišljenja poljoprivrednika i predstavnika Udruženja poljoprivrednika. 

Na osnovu programa za 2013. godinu, planirano je davanje u zakup ukupno 13.965 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta. Od toga 50% je raspoređeno poljoprivrednicima koji se bave uzgojem stoke, a drugih 50% će se putem licitacije, odnosno javnog nadmetanja, dati u zakup.

U toku dana, gradonačelnik Modest Dulić...

detaljnije
Post date: Čet, 26.09.2013 - 12:06
Custom Search