Vesti iz stonoteniskog kluba Spartak

Pon, 09.12.2013 - 09:53 -- dejan.vukovic

Mladi stonoteniseri Spartaka proteklog vikenda su učešće uzeli na memorijalnom turniru "Mesaroš Tibor", koji je održan u Bačkoj Topoli u sportskoj sali OŠ ''Čaki Lajoš''. Turnir je organizovala porodica Mesaroš, Skupština Opštine Bačka Topola uz pomoć STK "Bačka Topola'' i STK ''Bajša''.

Učestvovao je veliki broj takmičara, koji su se na osam stolova borili do kasnih večernjih sati. Mladi stonoteniseri Spartaka su postigli zapažene rezultate, osvojili su dva prva mesta i jedno drugo. Aleksandar Čokić zauzeo je prvo mesto u kategoriji mini kadeta savladavši u finalu Šarkanj Žombora (Horgoš), dok je u kategoriji mlađih kadeta, nakon trijumfa u polufinalu nad Đilas Nemanjom (Čelarevo), poražen od Skeledžije (Lav-Jevremovac) i tako osvojio odlično drugo mesto. Bognar Bence se takmičio u kategoriji kadeta i nakon odlične igre tokom celog turnira, u finalnom meču je savladao Marinković Miloša (STAK) rezultatom 3:1 i tako osvojio prvo mesto.

Rezultati ostalih igrača Spartaka:

mlađi kadeti:
Havedič Dario 9.-12. mesto

kadeti:
Rekecki Mate 5.-8. mestao
Mudrinić Milan 5.-8. mestao
Lukić Uglješa 9.-16. mestao
Kovačević Denis nije prošao grupu

Eđšeg - Spartak II 4:1

Aktivni su bili i stonoteniseri Spartak II, ali ne toliko uspešni. U 8. kolu Druge lige grupa sever poraženi su u Novom sadu od ekipe Eđšeg sa 4:1. U derbi meču druge lige domaćini su u neizvesnom meču naneli prvi poraz ekipi  Spartak II. U uvodnoj partiji sastala su se dva najbolja igrača iz obe ekipe, Vujić i Poša. Kod rezultata 2:2 u setovima Poša Karolj je u petom setu imao vodstvo od 5:1 u poenima ali to nije bilodovoljno za trijumf. Prisebniji je bio Vujić koji je savladao Pošu i naneo mu prvi ovosezonski poraz.. U drugoj partiji iskusni Stanić savladao je sa 3:1 Martinovića, dok je Todorović pobedio Trbovića takođe sa 3-1. Već u tom trenutku domaćin je imao nedostižnih 3:0. Dubl Spartaka u sastavu mladog Radosavljevića i Martinovića savladao je domaće Vujić/Stanić sa 3-2 u setovima. Konačnu pobedu doneo je Vujić pobedivši mladog Radosavljevića sa 3:0 za konačnih 4:1 .

Rezultati:

  • Vujić Marko - Poša Karolj 3-2
  • Stanić Djordje - Martinović Nikša 3-1
  • Todorović Marko - Trbović Milan 3-1
  • Vujić / Stanić - Martinović / Radosavljević 2-3
  • Vujić Marko - Radosavljević Aleksandar 3-0

Tabela vodećih timova nakon osam odigranih kola:

  1. Eđšeg, Novi Sad 14 bodova (7\1)
  2. Spartak,Subotica 14 bodova (7\1)
  3. Bačka Topola 10 bodova (5\3)
  4. Zmajevo, 10 bodova (5\3).

U narednom 9. kolu ekipa Spartak II  na svom terenu dočekuje Stk ”Čoka, koja zauzima poslednje mesto na tabeli.

 

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search