Započele pripreme FK Spartak

Sub, 11.01.2014 - 15:26 -- dejan.vukovic

Dragan Kanatlarovski napravio je prozivku sa čime su zvanično započele pripreme polufinaliste Kupa Srbije za prolećni deo. Pre dva dana ekipa je odradila testiranje u Beogradu, a danas prvi trening. Na treningu su prisustvovali i verni navijači "Marinci" koji su pesmom pozdravili svoje ljubimce i poželeli im puno sreće u radu i u nastavku sezone.

Spartak počinje pripreme silno motivisan i sa velikom željom da se osvoji Kup Srbije i napravi istorijski uspeh. Početna faza priprema odradiće se u Subotici do 19 januara kada se fudbaleri sele na Zaltibor gde će se nastaviti bazne pripreme. Odatle 25. januara produžuju na Crnogosrko primorje u Budvu gde će uz nastavak priprema odigrati i pet prijateljskih utakmica. Već su zakazani mečevi protiv Bokelja, Budućnosti (Podgorica), Mornar (Bar) i Čelika. U toku su pregovori za još jedan prijateljski meč. Povratak iz Budve je planiran za 10. februar. Protivnik za zvaničnu proveru još nij epoznat ali po rečima izvršnog direktora Dragana Kanatlarovskog pregovori su u toku sa ekipom Dišđer iz Mađarske koji predvodi subotičanin Tomislav Sivić.

Na press konferenciji koja je održana pre početka treninga Damir Džimović je izneo detalje vezane za početak priprema i istakao da je napravljen dogovor sa Draganom Kanatlarovskim da nastavi rad u Spartaku bar do kraja sezone.

Šef struke Kanatlarovski pozdravio je sve ljubitelje Spartaka i verne nevijače i poželeo im sretne praznike i Novu 2014g. – Imamo veliku obavezu da nastavimo tamo gde smo započeli prošle jeseni. Treba da se okupimo i počnemo sa radmo. Pred nama je jedna izuzetna sezona koju treba da krunišemo Kupom Srbije i što boljim plasmanom na tabeli Super lige. Velika je želja za dobrim rezultatima a koliko ćemo uspeti da ostvarimo pokazaće vreme. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti. Pred nama je važan period. Prilika je da i igrači, koji su možda bili u drugom planu, pokažu svoje kvalitete, da se još bolje upoznamo. Imamo velike obaveze, ali i velike ambicije. Rada se ne bojimo, a nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama i rezultatima. Želja nam je i glavni cilj nastavka sezone učešće u Kupu. Želimo da uđemo u finale i naravo da ga osvojimo! – kazao je Kanatlarovski prilikom početka priprema Spartaka.

Na današnjoj prozivci pored stabdardnih igrača iz Spartaka našla su se i četvorica iz Fk Palić i dva omladinca. Izostao je jedino Marko Vidović koji se nalazi na probi u inostranstvu. Spisak igrača kojio su bili na prvom treningu: Branimir Aleksić, Milan Jovanić, Budimir Janošević, Nebojša Mezei, Stefan Milošević, Goran Antonić, Ilija Radović, Slobodan Novaković, Daniel Farkaš, Vladimir Kovačević, Vladimir Torbica, Dino Šarac, Milan Vojvodić, Aleksandar Nosković, Andrej Mrkela, Darko Puškarić, Nemanja Milić, Veseljko Trivunović, Stefan Ilić, Stefan Cicmil, Miloš Dzugurdić, Aleksa Matić, Miljan Ljubenović, Branimir Jočić, Bojan Bjedov, Dragan Janković, Đorđe Antonić.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search