Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Diplome za znanje srpskog jezika

Uto, 25.03.2014 - 09:38 -- nikola.tumbas

Učenicima koji su na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika, održanom 8. marta 2014. godine u Osnovnoj školi „Sveti Sava”, zauzeli prvo, drugo i treće mesto, i na taj način izborili plasman na okružno takmičenje, danas su, u Velikoj većnici Gradske kuće, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Blaško Stantić i direktorka OŠ „Sveti Sava” Suzana Marjanović uručili diplome, dok su učenicima koji su zauzeli četvrta mesta dodeljene zahvalnice. Na Opštinskom takmičenju za učenike od V do VIII razreda učestvovao je 141 učenik iz 18 subotičkih osnovnih škola, a na okružno takmičenje iz srpskog jezika, koje će se održati 5. aprila u Subotici, plasiralo se 50 učenika.

Nagrađene učenike, njihove roditelje, nastavnike i profesore srpskog jezika pozdravio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. On je đacima poželeo puno uspeha u daljim takmičenjima i da, uz mnogo rada, truda i učenja, ne odustaju od onoga što su naumili.

- Draga deco, želim i da ne sekirate mnogo vaše roditelje, da ste uvek nasmejani i da budete onakvi kakvi jeste. Poštovani roditelji, hvala vam što ste uspeli u vašem zadatku i što vodite najtežu bitku današnjice, a to je da deca budu nasmejana i da ne odustaju od svojih želja, ciljeva i snova, - rekao je Vanja Udovičić.

Blaško Stantić je čestitao nagrađenim učenicima i poželeo im puno uspeha na daljim takmičenjima iz srpskog jezika.

- Nadam se da će i ova mala svečanost u Velikoj većnici Gradske kuće biti podstrek za vaš budući rad i učešće na predstojećim takmičenjima. Učenjem ulažete u sebe, u svoje znanje i proširujete svoje vidike. Veoma je bitno da predano učite, da budete uporni i istrajni i da verujete u sopstveni uspeh, - naglasio je Blaško Stantić.

Učenicima je čestitala na uspehu i poželela im dobre plasmane i na narednim takmičenja i prosvetni savetnik mr Jadranka Kojić. Sistem bodovanja, istakla je, bio je vrlo strog, ali mnogi od vas uspeli su da pređu taj prag, da nas obraduju tim uspehom i predstave na Okružnom takmičenju iz srpskog jezika.

Uz čestitke na uspehu, mr Milanka Stankić, iz Društva za srpski jezik, naglasila je da je važno da se deci koja su učestvovala na Opštinskom takmičenju iz srpskog jezika na posredan ili neposredan način stavi do znanja da su oni vredni i važni i da vredi ulagati u znanje, jer, kako je rekla, onaj koji zna on i ume.

Autor teksta: