Veljović u poseti Bajmoku povodom Tijaninog nestanka

Sre, 06.08.2014 - 08:17 -- bojana.juric

Juče je, povodom nestanka Tijane Jurić u poseti Bajmoku bio Milorad Veljović:
"Došao sam da proverimo dokle se stiglo sa istragom, razgovarao sam sa ocem, poruka države i Ministarstva unutrašnjih poslova da je ovo prioritet nad svim prioritetima, radimo na ovom slučaju do kraja. Radimo u više nekih pravaca, od juče smo uključili službu za visokotehnološki kriminal, ne mogu u ovom momentu reći sve detalje kojima raspolažemo u cilju dalje istrage i našeg rada. Lično mislim jeste  bitno da imamo nekih tragova novih naznaka da bi ovaj slučaj što pre rešili. Jednostavno, ovo je sad prioritet nad svim prioritetima. Svako jutro kada dođem na posao prvo se čujem sa ministrom vezano za ovaj slučaj. Ovo je za policiju izuzetno delikatan i težak slučaj ali ga nećemo prepustiti po strani, to je prioritet koji moramo rešiti. Dnevno na rasvetljavanju ovog slučaja angažujemo minimalno oko 100 pripadnika MUP, ne samo iz Subotice već i iz Beograda. Svakodnevno se čujemo sa policijom iz Mađarske, oni pružaju maksimalnu podršku, ono što zahtevamo od njih, imamo kontakte i sa Interpolom, sa Europolom, jednostavno preuzimamo maksimalno sve mere koje se mogu u ovom momentu preduzeti kako bi došli do cilja. Ovo je pitanje koje se mora rešiti što pre to bolje i mi nećemo stati dok se to ne reši. Želimo i nadamo se da ćemo Tijanu što pre da vidimo.

Rekao sam vam da ima više tragova, ima 3-4 pravca na kjima radimo, ali u ovom momentu ih saopštavati sa detaljima ne bi bilo dobro i u interesu istrage, ima tu određenih informacija ali da ne preudiciramo ništa unapred molim vas. Razgovarao sam sa njenim ocem i imamo punu saradnju porodice i porodica sa nama, ne želimo od javnosti, niti od porodice da sakrijemo ili sklonimo nešto.

Pitanje: Ima još nerasvetljenih slučajeva? U Subotici?

Veljović – pokušavamo i taj slučaj od pre dve tri godine da rešimo uz ovaj slučaj, ali to su pitanja koja nam daju novi zadatak, mislim ja razumem trgovina ljudima, ali moramo videti šta je dovelo do ovoga.

Zadovoljan sam radom subotičke policije.

Pitanje: Oteta ili nestala ili…

Večljović - ima mnogo verzija, jedna od danas novih verzija je da je neko pratio u vozu kojim je ona došla u Bajmok, u novim  vozovima postoje kamere, a neverovatno je da toga dana kamere nisu radile. Jednostavno da li je to slučajnost, ali je tako. Znači svaki i najsitniji detalj proveramo i proveramo vozila koja su se kretala, lica koja su bila tu u tom momentu.

Pitanje: Granica, imigranti

Veljović - I to je jedan od pravaca kojim idemo od onih 3,4 koje sam rekao. Ništa ne želimo da prepustimo slučaju, ja sam rekao i kolegama iz Mađarske, imamo kontakt svakoga dana i želim da im se zahvalim jer preduzimaju maksimalne mere, i Interpol i Europol, svaka nam je informacija bitna, imamo i mnogo dezinformacija, kada proverite vidite da to nije to ali ništa ne prepuštamo slučaju.

Pitanje: Da li verujete da je Tijana živa?

- Ja sam roditelj, ja verujem da je ona živa, najsrećniji bi bio i kao čovek i kao policajac da ovih dana nju zajedno vidimo ovde. Bio bi srećan kao čovek" - Izjavio je Veljović

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Custom Search