Kompanija Suncokret obeležila 25 godina uspešnog rada

Pon, 15.12.2014 - 17:39 -- nikola.tumbas
Ivan Perčić izjava za medije povodom 25 godina kompanije Suncokret
Ivan Perčić izjava za medije povodom 25 godina kompanije Suncokret

Sa vizijom zdravog života, "Kap po kap zdravlje", "Zrno po zrno život",  Ivan Perčić, vlasnik kompanije Suncokret d.o.o. iz Hajdukova u izjavi za medije ukratko pojašnjava kako je bilo početi raditi u opstati u uslovima rata i inflacije kada ste za pet stotina milijardi dinara mogli da kupite veknu hleba, pa do današnjeg dana kada je priznati proizvođač organske hranhe i izvoznik u EU i okolne zemlje regiona.

U nastavku prilog od Suncokret d.o.o.

Jubilej povodom 25 godina kompanije Suncokret

Kompanija za proizvodnju, preradu i promet zdrave hrane „Suncokret“ nastalo je davne 1989. godine, kao rezultat dugogodišnje posvećenosti zdravijem načinu ishrane.

Ove godine obeležavamo dve i po decenije uspešnog rada, ponosni što smo bili pioniri u proizvodnji hladno ceđenih ulja u bivšoj SFRJ.

U novu 2014. godinu "Suncokret" ulazi sa novim brend imenom – “Granum”.

Istorijat

U vojvođanskom selu Hajdukovo, nadomak Subotice, krajem 80-tih osnovan je "Suncokret". Nekada pionir u oblasti hladno ceđenih ulja na prostoru bivše Jugoslavije, a danas utemeljivač organske proizvodnje i prerade u Srbiji. Kao višegodišnji vegetarijanac, a od sredine osamdesetih i poklonik makrobiotičke ishrane, vlasnik kompanije, Ivan Perčić, upustio se pre tri decenije u organsku poljoprivredu.

Shvativši da na domaćem tržištu ne postoje hladno ceđena ulja, 1989. kupuje stogodišnju presu i počinje sa proizvodnjom tradicionalnog bundevinog, suncokretovog i tamnog susamovog ulja. Tokom godina, "Suncokret" proširuje asortiman ulja na preko dvadeset vrsta jestivih, lekovitih i kozmetičkih ulja. Potom počinje sa preradom uljarica u vidu putera i štanglica da bi danas imao šest porodica sa preko pedeset proizvoda koji su našli mesto na tržištima Velike Britanije, Holandije, Francuske,Nemačke, Mađarske, Hrvatske, Slovačke, Italije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Proizvodi

U "Granum" porodicu spadaju: 

  • hladno ceđena i nerafinisana ulja (od suncokreta, susama, bundeve, lanenog semena, konoplje i grožđa),
  • lekovita linija ulja (od noćurka, nara, crnog kima - koja se koriste u kozmetici i prirodnoj medicin),
  • namazi od uljarica (kikirikija, suncokreta, susama, bundeve, konoplje i oraha; slatki namazi od rogača sa medom i fruktozom),
  • slatki barovi ("Semenko" štanglice sa jezgrastim semenkama: susam i višnja; susam; lan i suncokret; kikiriki i med; bundevino seme; brusnica i med; borovnica i med),
  • prirodna kozmetika (šamponi za četiri tipa kose, gel za tuširanje, ulje za negu tela, prirodne, ručno rađene sapune i tonik za lice)
  • linija organskih proizvoda (“Zejtin organic”, namaz od suncokreta organic i četiri vrste balzamiko sirćeta – od jabuke, nara, maline i borovnice).

*

"Suncokretovi" proizvodi "Granum", jedinstveni su na domaćem tržištu: 100% su prirodni, a neki prave se od sirovina koje imaju francuski sertifikat ECO CERT o organskom poreklu.

Prehrambena linija “Granum” brenda pogodna je i za sportiste, vegetarijance, osobe koje su na dijetetskom režimu ishrane, osobe alergične na gluten, a prikladna je i tokom posta.

 

Nagrade i priznanja

Tokom svih ovih godina kvalitet proizvoda je uvek bio na prvom mestu i to dokazuju brojna priznanja i nagrade. “Suncokret” je dobitnik mnogih domaćih priznanja, samo sa Novosadskog sajma ima Pehar, 2 Velike zlatne i 18 drugih medalja, kao i prestižne nagrade od stranih sertifikacionih kuća.

Njegovo organsko bundevino ulje je 2005. proglašeno za proizvod godine na prvom sajmu organske hrane u Srbiji „BIOFEST“, pre sedam godina je u Engleskoj titulu najkvalitetnijeg poneo puter od bundeve, a 2009. od oraha.

Misija i vizija

Misija “Suncokreta” je da kroz bogat proizvodni program ponudi potrošačima mogućnost izbora zdravijeg načina ishrane.

Želja je da se pomogne ljudima da zdravim načinom života i, pre svega, prevencijom pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Verujemo da čovečanstvo deo svojih zdravstvenih, estetskih i psiholoških problema može rešiti zdravom i uravnoteženom ishranom.

Ličnosti: 
Custom Search