Prvi zvanični nastup devojčica Hokej kluba Spartak

Pon, 23.02.2015 - 16:19 -- dejan.vukovic

Protekli vikend bio je pun dešavanja i takmičenja za hokej klub Spartak i njihove mlađe selekcije. 

Najmlađi hokejaši Spartaka nastupili su na mini turniru koji je održan u Novom sadu za dve uzrasne kategorije. Spartak je ovde nastupio sa hokejašima koji su ove godine iz Školice klizanja prešli u Školu hokeja i po prvi put zadužili svoju kompletnu hokejašku opremu i počeli vredno da treniraju. Odigrali su ukupno 3 utakmice i maksimalno uživali sa svojim vršnjacima iz Novog Sada. Rezultat je bio u drugom planu, i sva deca su svojim zalaganjem i prikazanim znanjem zaslužili sve pohvale i pobedu.

HK Spartak U6 BELI: Bulatović Danilo, Nimčević Andrej, Kujundžić Nikola, Brestovac Relja, Prčić David i Merković Bojan.

HK Spartak U6 PLAVI: Nađ Mateja, Milodanović Filip, Gubičak Leon, Večić Saša, Bem Karlo i Temunović Vanja.

Isti dan u Novom Sadu svoj nastup imale su i ekipe U10 (B ekipa) i TIM Devojčica (HK Spartak), koji su takodje sa 2 ekipe iz Novog Sada odigrale svoj mini turnir. Bio je ovo prvi turnir na kojem je Hokej klub Spartak na nekom takmičenju nastupio sa ekipom koja je bila sastavljena od devojčica koje su sve utakmice na turniru odigrale samostalno. U tri meča izvojevale su tri pobede i time odlično započele svoje takmičarske utakmice. 

HK Spartak U10 B: Đukanović Luka, Varga Adam, Feher Čongor, Kovačević Nikola, Vučić Aleksa, Mirnić Valentin, Bukvić Nikita, Fazekaš Luka i Stantić Dario. Trener: Morris Nolan.

HK Spartak - TIM DEVOJČICE: Pavlović Melanija, Miklenović Mellanija, Vinčić Smiljana, Sekulić Elena, Velček Milica, Hajdu Nikolett, Stantić Sara, Kovačević Iva, Vaštag Ivett, Rac Sabo Hanna, Rac Sabo Lilla, Kujundžić Ena. Trener: Brestovac Uroš i Schroeder Donald.

U subotu 21. februara selekcije U12 i U16 su svoje prvenstvene utakmice na Gradskom klizalištu odigrali protiv HK Crvena Zvezda (Beograd). Selekcija U12 je posle velike borbe i utakmice visokog tempa izgubila meč od lidera šampionata sa 2:3 (0:1 1:1 1:1). Igrači su pokazali maksimalni trud i želju za sportskim nadmetanjem, na golu je izuzetno raspoložen bio Luka Sudarević, koji je odbranio veliki broj šuteva gostujućih hokejaša.

HK Spartak U12 je nastupio u sledećem sastavu: Sudarević Luka, Burger Aleksa, Konkolj Šok Henrik, Sigulinski Filip, Vaštag Mark, Vidaković Matej, Feher Balint, Sigulinski Mateja, Bašić Palković Filip, Bašić Palković Andrej, Herbatin Oliver, Kiš Matej, Kostić Luka, Pećerić Petar i Šandor David.

Selekcija U16 sastavljena od kombinacije HK Spartak/NS Stars je posle preokreta uspela da savlada svoje vršnjake iz Beograda rezultatom 4:2 (1:1 2:1 1:0). Pred kraj druge i treće trećine domaći hokejaši su preuzeli inicijativu i uz poboljšanu efikasnost savladali Crvenu Zvezdu. Iste selekcije su u nedelju 22. februara dočekale ekipu HK Partizan (Beograd) na Gradskom klizalištu u Subotici. Zbog velikog pljuska koji je počeo oko 16h, selekcija U12 je morala da otkaže svoju utakmicu (previše vode na ledu), dok su se padavine smanjile oko 19h, led je osposobljen i selekcija U16 je imala svoj nastup. 

HK Spartak/NS Stars - HK Partizan 4:8 (0:4 2:3 2:1)

HK Spartak/NS Stars U16: Velašević Miloš, Kojić Miloš, Pavlović Filip, Okulić Slobodan, Brcan Ljubomir, Katančić Denis, Tancoš Tamaš, Nešić Mate, Pejović Nemanja, Katančić Erich, Subotić Srđan, Lošonci Adam, Kastel Viktor, Mirkov Petar i Racić Andrija. Trener: Jaramazović Zoran i Brestovac Uroš.

U nedelju 22. februara selekcija igrača do 8 godina učestvovala je na turniru B kategorije u Kiškorošu (Mađarska) na kojem su odigrali ukupno 4 utakmice. Ostvarili su pobede u 3 susreta i zabeležili 1 nerešen rezultat, što je bilo dovoljno za zasluženo 1.mesto na ovom turniru. Posle malo više od 2 meseca provedenih na ledu, ekipa je sazrela i počela da koristi veći deo svojih sposobnosti i kapaciteta, a u svakom slučaju, uz kontinuirani rad, može se očekivati i te kako napredak u igri.

Postignuti su sledeći rezultati: Spartak - Kiškoroš 3:0, Spartak - Sapa 19 4:0, Spartak - Vašaš 2:2, Spartak - Tisza Volan 9:0.

 Za HK Spartak U8 su nastupili: Hajdu Mark, Kukaras Luka, Janković Ognjen, Kuntić David, Nimčević Nemanja, Pećerić Slaven, Prčić David, Rac Sabo Hanna, Vučinić Vasilije, Miladinović Stefan i Benčić Mihajlo. Trener: Brestovac Uroš

Tagovi: 
Autor teksta: 
Custom Search