Vanja Udovičić sa svojim timom u Subotici

Uto, 19.05.2015 - 00:56 -- dejan.vukovic

Javna rasparava o nacrtu Zakona o sportu održana je u Velikoj većnici Gradske kuće u ponedeljak 18. maja. Gosti na javnoj raspravi su bili Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić, zajedno sa najbližim saradnicima koji aktivno učestvuju u kreiranju novog Zakona o sportu. Raspravi su se odazvali predstavnici mnogih subotičkih sportskih klubova koji su uz direktnu komunikaciju mogli da daju svoje sugestije i da se bliže upoznaju sa samim predlogom novog Zakona o sportu.  

Ministar Udovičić ističe da je Ministarstvu u kreiranju novog Zakona izuzetno važan komentar sa terena. – Ušli smo u poslednju nedelju javnih rasprava u direktnoj komunikaciji. Izuzetno sam zadovoljan onim što smo čuli na terenu, učestvujem na svim javnim raspravama. Ovaj zakon mora da napiše sam sport, i da kao takav bude primenjiv na sistem sporta u Srbiji. Informacije sa terena donose konstruktivnu kritiku ili sugestiju na što kvalitetnije sistemsko rešenje sporta u Srbiji. Kroz osam javnih rasprava smo dobili ono što smo hteli, kvalitetnije zakonsko rešenje za sport u Srbiji.

Udovičić je naglasio da će se posebna pažnja voditi o mladim sportistima. – Ceo Zakon se bazira na tome da baza sporta bude kvalitetnije i jača, a da sport nije privilegija. Želimo da se smanji teret budžeta jedne porodice, kroz smanjivanje članarina, kroz besplatne zdravstvene preglede za decu od 6 do 14 godina i da tako motivišemo roditelje da im se deca bave sportom. 

Ispred Grada Subotice prisutn eje pozdravio Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam. – Drago mi je što se javna rasprava održava i u Subotici koja jeste bila i ostala poznata kao grad sportova. Dobro je što predstavnici klubova imaju priliku da prokomentarišu nacrt zakona i da daju dobronamerne sugestije, a nama je važno da imamo dobru saradnju sa Minsitarstvom, a i ovo je jedan od dokaza za to.

Predstavnici klubova imali su mnoštvo pitanja i sugestija na novi zakon. Gosti iz Ministarstva su odgovorili na sva pitanja i zapisali sugestije koje će uzeti u razmatranje u cilju kreiranja što boljeg i savršenijeg Zakona o sportu. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search