Oliver Bunford drugi u generalnom plasmanu u vožnji zaprega

Ned, 21.06.2015 - 18:22 -- dejan.vukovic

Na Ergeli Kelebija okonačn je prvi Balkanski šampionat u vožnji zaprega za dvoprege. Tokom tri dana takmičenje se odvijalo u tri dela, dresuri, maratonu i preciznoj vožnji. Subotički vozači bili su veoma uspešni Oliver Bunford je zauzeo drugo mesto dok je Tereza Keresteš bila treća u generalnom plasmanu

U konkurenciji tri zemlje Srbije, Rumunije i Hrvatske naša reprezentacija je bila najbolja u ekipnom plasmanu. U generalnom plasmanu među takmičarima najbolji je bio Andrej Čoma iz Rumunije, ispred domaćih takmičara, Olivera Bunforda i Tereze Keresteš.

Rezultati, dresura: 1. Andrej Čoma (Rumunija), 2. Milorad Milin (Rumnija), 3. Antun Medvidović (Hrvatska), maraton: 1. Andrej Čoma (Rumunija), 2. Oliver Bunford (Srbija), 3. Božidar Mršić (Srbija), preciznost: 1. Milorad Milin (Rumunija), 2. Andrej Čoma, 3. Antun Medvidović (Hrvatska)

Dejan Dragojević, predsednik Saveza za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline, čestitao je po okončanju takmičenja svim učesnicima i dodao: – Svaka čast na sportskoj borbi tokom tri dana u prelepom ambijentu Ergele Kelebija. Nadamo se da se vidimo i naredne godine, te da je ovo samo početak jedne nove tradicije.

Tereza Keresteš osvojila je treće mnesto u generalnom plasmanu. Međutim pored takmičartskog dela u velikoj meri je zaslužna za celokupnu organizaciju pošto se kao predsednik Konjičkog kluba Favory sa Kelebije brinula da budu ispunjeni svi strogi međunarodni uslovi za ovo takmičenje. – Na prostoru Srbije po prvi put je organizovano Prvenstvo u zapregama. Bilo je izuzetno mnogo zadataka koje smo trebali ispuniti, pogotovo oko organizacije maratonskog dela takmičenja. Na žalost, odaziv takmičara je bio mali, iako smo imali najavu učešća oko 25 zaprega. Neki su odustali zbog dužih čekanja na granici, dok se drugi verovatno čuvaju za Svetsko prvenstvo koje se održava naredne nedelje u Sloveniji. Što se tima iz Srbije tiče, zadovoljni smo što smo svi završili uspešno nastup na Balkanijadi, pogotovo mi koji smo bili i u organizaciji celog događaja i na poligonima za takmičenje – istakla je Tereza Keresteš.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search