Smotra Old Tajmer vozila na Trgu

Ned, 05.07.2015 - 00:15 -- dejan.vukovic
Razgovori na izložbi Old timersa
Razgovori na izložbi Old timersa

Subotičani su danas na Trgu oko Gradske kuće mogli da uživaju i da se dive očuvanim starim automobilima i motorima koji su bili izloženi u oviru 17. Međunardonog susreta Old tajmer vozila. Susrete je organizovao Old Tajmer klub Subotica u saradnji sa gradom. 

Na trgu se okupilo preko 100 eksponata iz zemalja u okruženju. Moto ovogodišnjih susreta je bilo upoznavanje Subotice i okoline kao turističke destinacije. Jutros su učesnici posetili novu banju u Pačiru gde je bila postavljena izložba vozila, dok će u nedelju 5. jula izložba biti postavljena na Paliću ispred Male gostione a gosti će se osvežiti na termalnom bazenu na Paliću. 

Subotičani su danas imali mogućnost da glasaju za najlepši motor i automobil, što je iskoristio veliki broj posetilaca izložbe. U konkurenciju su ušla samo vozila gostiju. Publika je za najlepši motor izabrala eksponat sa rednim brojem 13, motor marke Panonija T5 iz 1965 godine vlasnika Santo Janoša iz Makoa (Mađarska). Najlepši automobil po oceni publike je Ford A Tudor sa rednim brojem 64 iz 1928 godine vlasnika Marton Palfija. Pored najlepših, organizator je nagradio i najstarija vozila. Najstariji motor je bio sa rednim brojem 2, Ankora iz 1925 godine vlasnika Martina Skubića iz Žaleca (Slovenija), dok je najstariji automobil bio sa rednim brojem 18, marke Unik Torpedo iz 1925. godine vlasnika Kiš Tomaša iz Budimpešte.

Subotičani imaju priliku još jednom da pogledaju ovu veoma kvalitetnu izložbu starih vozila u nedelju 5. jula od 10:30 do 14 časova na Paliću ispred restorana Mala Gostiona. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search