Fudbaleri Spartaka poraženi od Metalca

Ned, 23.08.2015 - 02:22 -- dejan.vukovic

Spartak – Metalac 0:3 (0:2)

Subotica, Gradski stadion, gledalaca: oko 350. Sudija: Lazar Lukić (Beograd). Strelci: 0:1 Merdović u 34. minutu, 0:2 Stanojević u 45+1 minutu, 0:3 Sedlar u 47. minutu.

Spartak: Janošević, Farkaš, Kovačević, Antonić, Mezei, Makarić (65. Uzuma), Jočić, Jondić (46. Ivanović), Ilić, Torbica, Milošević (78. Fedin).

Metalac: Belić, Nikodijević, Mladenović, Otašević, Sedlar, Panić, Ivanović (71. Milovanović), Dimitrijević (60. Luković), Đenić, Stanojević (82. Mijailović), Merdović.

Fudbaleri Spartaka poraženi su od Metalca u utakmici u kojoj su pružuili slabu partiju posebno u prvom poluvremenu. Gosti su postigli dva gola u prvih 45 minuta i opravdano nose kući sva tri boda. Utakmica je počela je minutom ćutanja kojim je odata počast Srđanu Jovanoviću, predsedniku strukovne organizacije fudbalskih sudija FSB, i Saši Jevremovu, izuzetnom sportskom radniku, podpredsedniku rvačkog kluba Spartak i Predsedniku Sportskog društva železničara "Jovan Mikić Spartak "

Spartak je odlično počeo utakmicu šansom u drugom minutu, kada je Mezei lepo zavrnuo sa leve strane, pronašao Ilića koji je bio neprecizan. Imali su domaći priliku i u 21. minutu iz kontre preko Makarića, Metalac se ubrzo oslobodio pritiska i počeo da preti. Prvu dobru priliku ekipu gosti su imali u 23. minutu, kada je dobro šutirao Nikodijević, a golman Janošević je uz stativu spasio svoj gol. Metalac je poveo u 37. minutu, Stanojević je proigrao Merdović koji pogađa mrežu. U poslednjim trenucima prvog poluvremena gosti su udvostručio prednost. Subotičani su napravili neuspelu ofsajd zamku lopta je stigla do Stanojevića koji donosi ozbiljnu prednost svojoj ekipi od 2:0.

Nakon samo dva minuta u nastavku Spartak je dotučen. Gosti su postigli novi gol u 47. minutu, posle petog kornera snažno je šutirao Nikodijević, lopta se od odbrane Spartaka odbila do Sedlara koji je izbio sam pred golmana Spartaka i rutinski loptu poslao u gol. Zaigrali su domaći bolje, napravilu nekoliko uspešnih napada ali su ostali i bez pogotka. U igru su ušli internacionalci subotičana, Uzuma i Fedin napravili par odličnih poteza i pokazali svoj kvalitet.

Fudbaleri Spartaka treba što pre da zaborave ovu utakmicu, i da se pripreme za naredni susret koji igraju protiv Vojvodine na gradskom stadionu u Subotici

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search