Francuska i Ukrajina u finalu Memorijalnog turnira Stevan Ćele Vilotić

Ned, 06.09.2015 - 13:22 -- dejan.vukovic

Srbija –Francuska 1:1 (0:0)

Vrbas – Stadion Fk Vrbas. Gledalaca: 1000. Sudija: Robert Kiš Čepegi. Pomoćnici: Jovica Milin i Bojan Ivanišević. Strelci: Stanković u 81. za Srbiju, a Sila u 56. minutu za Francusku.

Srbija: Milinković Savić, Mijailović, Zličić (Cuckić), Stojanović, Janković (Karišić), Glavčić, Šarenac, Stanković, Duronjić, Senić (Lutovac), Manojlović.

Francuska: Boskagli, Dipo (Onguene), Bouriaud, Puel(Aje), Šendri, Sila, Panos(Kvateng), Hernandez, Brat, Tormin (Jamrozik), Sisoko(Poha).

Selekcija Srbije nije uspela da se plasira u finale Memorijalnog turnira Stevan Ćele Vilotić. Odigrali su nerešeno sa reprezentacijom Francuske, 1:1 i zbog bolje gol razlike u finale su se plasirali trikolori. 

Nakon početnog pritiska Francuza, prva prilika bila je za selekciju Srbije. Akcija je počela od Duronjića u 11. minutu, nastavio je maestralno Senić, a Manojlović pored Dipoa dobro skače, ali lopta završava u rukama golmana. Ova akcija kao da je izazvala oprez kod Francuske, pa su naši igrači još u dva navrata pripretili. Dipo propušta najpovoljniju priliku u prvom poluvremenu, nakon pasa Tormina šutirao je iz prve sa desetak metara, ali neprecizno.

U nastavku meča Srbija preuzima konce igre, kao da ih je izlazak osokolio, međutim do vodstva je ipak došla Francuska. Nakon brze kontre Amadu Silva je loptu poslao u levi donji ugao golmana Milinković Savića. Primljeni pogodak nije demoralisao naše reprezentativce. Šansu za poravnanje imali su Manojlović i kapiten Stojanović. Sve do 81. minuta trajala je opsada Francuske mreže, a tada je Filip Stanković izazvao erupciju oduševljenja na stadionu u Vrbasu. Dosuđen je korner za Srbiju, Filip Stanković prihvatao je loptu na drugoj stativu i poslao u mrežu Francuza za 1:1. U završnici Srbija je u potpunosti dominirala, igra se svela u šesnaesterac Francuske, ali lopta nije htela u gol. 

Crna Gora – Ukrajina 1:1 (0:0).

Lovćenac, stadion FK Njegoš, gledalaca: oko 250. Sudija: Novak Simović, pomoćnici: Darko Savović i Miloš Simović. Strelci: 1:0 Burzanović u 46. minutu, 1:1 Tihankov u 62. minutu

Crna Gora: Sarkić, Knežević, Vukčević, Popović, Krnić, Skrijelj (46. Burzanović), Petrović, Marković, Nišavić (56. Vukićević), Orlandić,  Magud. 

Ukrajina: Makanov, Kravis (82. Ševčenko), Senica,  Šepeliev (56. Pikalonok), Šebetun (56. Markovski), Tihankov, Čobotenko, Hutsilak, Timčuk, Fursov, Mikaličenko. 

Remijem u duelu protiv Crne Gore reprezentacija Ukrajine se plasirala u finale dvadeset i drugog Memorijalnog turnira „Stevan Ćele Vilotić“. Crna Gora je povela u 46. minutu, uz veliko bodrenje sa tribina terena u Lovćencu, ali je u 62. minutu odlični Tihankov krunisao golom dobre napada svoje selekcije.

Imali su Ukrajinci igrača manje od 79. minuta, ali su i tada bili bliži pobedi. Da se to ne desi, pobrinuo se golman Matija Sarkić, koji je više puta tokom meča odlično reagovao. Najbolja prilika u uvodnom delu meča bila je ona koju je imao Mikaličenko na asistenciju Timčuka, ali je njegov pokušaj blokirao Popović. Crna Gora je uzvratila minut kasnije, šutirao je Vukčević, a uz dosta muke Makanov izbacuje loptu u korner.

Usledio je period nervoznije igre sa dosta kartona, a u finišu poluvremena dve obre prilike su imali Ukrajinci. Dobre šanse imali su Šebetun i Hutsilak, a oba puta se istakao golman Matija Sarkić. Još ni drugo poluvreme nije dobro počelo, a Crna Gora je povela i najavila plasman u finale. Bila je to brza akcija koju je golom završio Burzanović. U 62. minutu Pikalonok je poslao loptu ka Tihankovu, ovaj je vešto prošao iza leđa defanzivne linije, izbegao ofsajd zamku i svojim trećom golom na turniru poravnao na 1:1.

Ostala je Ukrajina sa igračem manje u 79. minutu, dobio je Timčuk drugi žuti karton zbog prigovora. I tako su Ukrajinci imali još jednu sjajnu priliku, u 86. minutu, posle ubacivanja sa leve strane glavom je probao Hutsilak, a Sarkić je ponovo spasao već viđen gol. Poslednju šansu za Crnu Goru imao je Kneževič, lopta je nezgodno odskočila, spetljao se Makanov, ali je ostao priseban da ne dozvoli lopti da pređe gol liniju.

U ponedeljak 7. septembra igraju se utakmice za plasman. U borbi za peto mesto sastaju se Izrael i USA u Bačkoj Topoli u 15:30. Utakmica za treće mesto igra se na stadionu Spartaka između Srbije i Francuske u 16:00, dok je finale na programu u 17h na stadionu FK Bačka. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search