Novo rukovodstvo u udruženju Crnogoraca Subotice

Sub, 28.11.2015 - 15:01 -- dejan.vukovic

Nakon neopozive ostavke Vojislava Raičevića sa mesta predsednika Udruženja Crnogoraca Subotice, dosadašnje Predsedništvo je sazvalo izbornu Skupštinu sa ciljem formiranja novog rukovodstva. Jednoglasnom odlukom formirano je novo Predsedništvo sa predsednikom Srđanom Boljevićem koje će u narednom mandatu upravljati udruženjem Crnogoraca. 

Pored predsednika Srđana Boljevića, predsedništvo će sačinjavati Dragoslav Radonjić, Radomir Bulatović, Željko Knežević, Radomir Tripković, Miroslava Cicmil, Jasmin Hajdarpašić, Vukoslav Vukoslavović, Radovan Mijatović, Emil Čabarkapa i Dušan Raković. Za članove Nadzornog odbora u novom mandatu izabrani su: Stojanka Vujačić, Branko Vučković i Željko Rakočević.    

Odlukom Skupštine dosadašnji predsednik i jedan od osnivača Udruženja, Vojislav Raičević proglašen je za doživotnog počasnog predsednika. Pred novim rukovodstvom nalazi se delikatan zadatak, da konsoliduje Udruženje i nastavi sa daljim aktivnostima u cilju razvoja i očuvanja tradicije crnogoraca na ovom podneblju.

Na kraju Skupštine gosti iz uduženja crnogoraca iz Lovćenca priredili su kratak kulturni program u kojem su prikazali neke od istorijskih vrednosti Crne Gore.  

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search