Bunjevci obeležili nacionalni praznik

Uto, 23.02.2016 - 23:58 -- nikola.stantic

Bunjevci obeležili nacionalni praznik „23. februar – Dan izbora prvog Nacionalnog saveta“

Svečanom sednicom održanom u Plavoj sali Gradske kuće u Subotici, Bunjevci su obeležili jedan od četiri nacionalna praznika „23. februar – Dan izbora prvog Nacionalnog saveta“.

U okviru obeležavanja održana je prvo svečana sednica Saveta u okviru koje je mr Suzana Kujundžić Ostojić iznela izveštaj o urađenom, a potom je prisutne pozdravio i Vlado Radulović iz Kancelarije za ljudska i manjinska prava.

Nakon toga, usledila je ceremonija uručenja priznanja za višegodišnji doprinos negovanju kulture Bunjevaca, odnosno na polju informisanja.

Tako je priznanje za 70 godina rada nagrađeno KUDŽ „Bratstvo“, Bunjevačka matica je zaslužila priznanje za 20 godina postojanja, dok je UG „Bunjevačko kolo“ iz Sombora bilo namenjeno priznanje za 15 godina rada. BKC „Bajmok“ je darivan priznanjem za 10-godišnjicu rada i postojanja, baš kao i „Bunjevačke novine“ koje već deceniju donose informacije važne za zajednicu. Konačno, priznanje je primio i Joso Poljaković, ko znak zahvalnosti na urađenom za informisanje Bunjevaca.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search