Prekinuta sednica skupštine grada

Pet, 26.02.2016 - 08:14 -- nikola.tumbas
Zvučni zapis 38. sednice skupština grada
Zvučni zapis 38. sednice skupština grada

Na 38. sednici Skupštine grada Subotice došlo je do prekida sednice usled nedostatka kvoruma. Nakon pauze od pet minuta i nemogućnosti da se, takođe zbog  nedovoljnog broja odbornika, zasedanje nastavi, sednica je definitivno prekinuta, a odbornici će o njenom nastavku biti obavešteni pismenim putem. Do prekida sednice došlo je kod 26. tačke dnevnog reda, uoči izjašnjavanja odbornika o donošenju Rešenja o razrešenju i imenovanju predsednika Saveta za zdravlje. Na dnevnom redu današnje sednice ukupno je bilo 28 tačaka, a od 25 razmatranih Skupština je usvojila 23 tačke dnevnog reda.

Odbornici nisu doneli Rešenje o davanju saglasnosti na Program poslovanja Javnog preduzeća „Palić-Ludaš” Palić za 2016. godinu (devet glasova za, četiri protiv, 27 uzdržano) i Zaključak o usvajanju Godišnjeg narativnog izveštaja o realizaciji aktivnosti Kancelarije za mlade grada Subotice za 2015. godinu (sedam glasova za, osam protiv, 23 uzdržano).

Odbornici su podržali Odluku o usvajanju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja (LAPZ) za 2016. godinu za grad Suboticu. Na osnovu Nacionalne strategije zapošljavanja za period od 2011. do 2020. godine i Nacionalnog akcionog plana zapošljavanja, koje donosi Vlada Srbije, definisani su sledeći prioriteti: podsticanje zapošljavanja i socijalnog uključivanja teže zapošljivih lica, razvoj socijalnog preduzetništva i podrška regionalnoj i lokalnoj politici zapošljavanja.

Više o tome pogledajte ovde

 

Tokom diskusija bilo priličan broj upadica i predsednik Skupštine je morao često da interveniše..

Autor teksta: 
Custom Search