Nagrađeni najbolji matematičari Subotice

Čet, 03.03.2016 - 15:06 -- dejan.vukovic

Za najbolje matematičare Subotice u Velikoj većnici Gradske kuće, održana je deseto po redu svečano uručićenje diploma i priznanja za najbolje. Diplome i priznanja mladim matematičarima je uručiio Jene Maglai, gradonačelnik Subotice, Blaško Stantić, član Gradskog veća zadužen za oblast obrazovanja, Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti grada Subotice, dr Nebojša Gvozdenović, predsednik Društva matematičara Subotice i Ljubica Kiselički, predsednik Takmičarske komisije za mlade matematičare.

Na opštinskom takmičenju za osnovce koje je održano u OŠ "Miroslav Antić" na Paliću učestvovalo je preko 400 dece od kojih je nagrađeno 156 učenika osnovnih škola. Na opštinskom i okružnom takmičenju za srednjoškolce učestvovalo je preko 90 učenika od kojih se šest učenika plasiralo na državno takmičenje koje se 5. marta održava u Kraljevu. Okružno takmičenje za učenike osnovnih škola održaće se 19. marta a 24. aprila je Subotica odnosno OŠ "Kizur Ištvan" domaćin državnog prvenstva u matematici za osnovne škole. 

Po ostavrenim rezultatima Suboticu će na državnom Prvenstvu za srednjoškolce predstavljati šest matematičara: Minja Vuković, Sakal Teodor, Veljko Todić, Maša Knežević, Gujaš Olal Laura i Husar Lidija.  

Predsednik Takmičarske komisije za mlade matematičare, Ljubica Kiselički zadovoljna je odzivom i rezultatima mladim matematičara Matematika je sve popularnija zahvaljujuću dostupnosti internetu i svih logičkih igrica i aplikacija sa kojima se deca druže. Sve je to proizvod matematike koja postaje rekreativnija. Matematika za decu nije više bauk kao što je nekada bila. Uz sport, matematika je u našem gradu uvek bila popularna.     

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search