Očekuje se najmasovniji Super Enpi karate kup

Pet, 18.03.2016 - 12:30 -- dejan.vukovic

Subotica će u nedelju 20. marta biti domaćin internacionalnog karate turnira "Super Enpi Kup " koji se u našem gradu održava po sedamnaesti put. Ove godine okupiće se oko 1500 takmičara iz skoro 15 Evropskih država.

Turnir je najavio Milorad Ćopić, predsednik karate kluba Enpi glavni organizator ovog velikog takmičenja. - Očekujem da će ove godine ovo biti najbolja organizacija Super Enpi kupa, pošto smo stekli odlično iskustvo u organizaciji Svetskog prvenstva koje je prošle godine održano u Subotici. Po ocenama svim prisutnih to je bilo najbilje organizovano Svetsko prvenstvo do sada. Isti Organizacioni Odbor na čelu sa Bogdanom Labanom je i na ovom turniru pa očekujem da se ponovo pokažemo u odličnom svetlu. Zahvalio bih se svim ljudima koji su nam pomogli da organizujemo ovako veliki sportski događaj, a posebno Iliji Maraviću, Dragi Vučkoviću, Milenku Pejuškoviću i Srđanu Samardžiću. Turnir se održava četrnaest dana pred Evropsko prvenstvo koje će biti u Nemačkoj u Ninbergu i zato će mnogima poslužiti za proveru forme. Samim tim nastupiće mnogi reprezentativci pa očekujemo veoma kvalitetne mečeve.

Potpredsednik Organizacionog Odbora, Ilija Maravić istakao je važnost održavanja ovog takmičenja za Grad Suboticu - Koristim priliku da se zahvalim karate klubu Enpi na svim dosadašnjim aktivnostima a pohvalio bih i odličnu organizaciju prethodnog Svetskog Kupa koju je ovaj klub besprekorno organizovao. Mi kao Grad podržavamo ovakve sportske manifestacije , verovatno ne toliko koliko bi to trebalo i koliko ti klubovi zaslužuju. Očekujemo da će u narednom periodu grad i lokalna vlast prepoznati napore ovakvih kluba bez obzira što on ne nosi ime Spartak. Moram da vas podestim da ovaj klub ima više stotina takmičara zbog čega ovaj Grad mora više i bolje da ih podrži. Imamo višestruku korist od organizacija ovakvih međunarodnih takmičenjazbog čega će Grad u narednom periodu svakako više i konkretnije podržati ovakve klubove.

Milenko Pejušković je naglasio da je nedelja Međunarodni dan radosti i sreće i da očekuje da će Radijalac u nedelju biti pun dečijeg žagora u duhu radosti. Turnir će pomoći reprezentaciji Srbije, jer ko pokaže dobru formu i ostvari dobar rezultat na ovom Kupu može da očekuje dobar rezultat i na predstojećem Evropskom prvenstvu. Po rečima Milenka ovaj turnir spada među četiri-pet najboljih i najmasovnijih u Evropi.

Ove godine turnir će oboriti rekord po broju strunjača, biće montirano čak 16 borilišta u kompletnoj Hali sportova. Koristiće se i stonoteniska Hala u kojoj će biti postavljeno četiri borilišta a 12 u Hali sportova. Otvaranje je u nedelju 20. marta od 9:30. Takmičenje u katama je od 10do 14 časova dok će se takmičenje u borbama odvijati od 14 do 18 časova. Ulaz će biti Besplatan.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search