Nikada posećeniji Dan otvorenih vrata Hemijsko-tehnološke škole

Sre, 23.03.2016 - 19:34 -- nikola.tumbas

            Učionice, kabineti, laboratorije, radionice i hodnici Hemijsko-tehnološke škole bili su mali da u sredu, 23. marta, prime sve zainteresovane osnovce, njihove nastavnike i roditelje, koji su posetili manifestaciju DAN OTVORENIH VRATA. Zbog velikog interesovanja, umesto od 10 do 12 i 30, kako je prvobitno bilo planirano, manifestacija je produžena do 14 i 30, kako bi svi zainteresovani mogli da dođu i upoznaju se sa školom i onim što ona nudi.

            Profesori i učenici, predstavnici sva tri područja rada: POLJOPRIVREDA, PROIZVODNJA I PRERADA HRANE; HEMIJA I NEMETALI; TEKSTILSTVO, pripremili su atraktivan program: vršili eksperimente, pripremali peciva, šili u krojačnici, izlagali svoje rukotvorine i prezentovali naučeno i stečeno u ŠKOLI ZNANJA I VEŠTINA. Istoga dana, prigodnim programom, u Domu učenika srednjih škola, obeležen je i Dan škole. Gostima iz bratskih škola, iz Đakova, Beograda, Bijelog Polja i Kiškereša, predstavnicima lokalne samouprave, profesorima i učenicima, obratio se direktor škole Nikola Matković koji je, između ostalog, rekao:

- Hemijsko-tehnološka škola, proslavljajući Dan škole, može da se pohvali značajnim uspesima koji su ostvareni u proteklom periodu. Naši učenici su osvajali prva i druga mesta na republičkim takmičenjima iz područja rada HEMIJA, NEMETALI I GRAFIČARSTVO i POLJOPRIVREDA, PROIZVODNJA I PRERADA HRANE. Osvojili smo prvo mesto na republičkom takmičenju iz poslovne etike, a na nacionalnom takmičenju “Poslovni izazov” naša učenica osvojila je prvo mesto i plasirala se na međunarodno takmičenje. Učestvovali smo na republičkom taklmičenju iz nemačkog jezika. Uspesima naših đaka i profesora pokazujemo da smo zaista ono što srednje stručne škole treba da budu – škole znanja i veština koje svojim učenicima obezbeđuju ono najbolje za njih!

Osim uspeha na takmičenjima, Hemijsko-tehnološka škola može se pohvaliti i činjenicom da je u poslednje vreme mnogo toga urađeno i na  planu unapređivanja materijalno-tehničkih uslova u školi.

- Renovirali smo osam učionica opšte namene, opremili na najsavremeniji način klub učenika, a informatički kabinet je dobio nove računare - ističe direktor i dodaje: Ako bismo želeli da istaknemo nešto što možda našu školu izdvaja od ostalih, to je namera da promovišemo i posebno naglašavamo značaj preduzetničkih kompetencija kod učenika. Pored znanja i veština koje naši učenici stiču, preduzetnički način razmišljanja omogućava učenicima dobru i veću perspektivu po završetku škole. Zbog toga smo odlučili da jednu učionicu posebno renoviramo i opremimo sa ciljem da se u njoj izvodi teorijska nastava i praktična proizvodnja, koju danas dajemo učenicima na korišćenje.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search