25 godina AD "Tržnica" Subotica

Sre, 30.03.2016 - 19:21 -- nikola.tumbas

Povodom 25 godina AD Tržnice danas je održana pres konferencija.

U prilogu press materijal

U obliku u kojem i danas posluje, “Tržnica” je osnovana 1. aprila 1991. godine, kada je kao akcionarsko društvo postala samostalno pravno lice u kojem Društveno preduzeće „Peščara“ ima 25% kapitala. Od sredine 2012. godine vlasnik 70 odsto kapitala „Tržnice“ je Grad Subotica, a preostalih 30% akcija je u vlasništvu malih akcionara, uglavnom zaposlenih i bivših zaposlenih u ovom preduzeću.

Danas „Tržnica“ osnovnu delatnost obavlja na pet pijaca u Subotici koje se prostiru na površini od oko 82 hiljade kvadratnih metara. To su robna pijaca  Mali Bajmok, odnosno popularni Buvljak, auto pijaca, stočna pijaca i zelene pijace Palić i  Aleksandrovo.

“Tržnica” ima 61-og zaposlenog, sarađuje sa više od 2 hiljade korisnika usluga, trgovaca i poljoprivrednih proizvođača, a od osnivanja do danas posluje uspešno i profitabilno.

Tokom protekla četvrt veka “Tržnica” se pozicionirala među pet najvećih, najrazvijenijih i infrastrukturno najbolje opremljenih pijačnih uprava u Srbiji.

Akcionarsko društvo „Tržnica“ posluje kao društveno odgovorno preduzeće i u kontinuitetu izdvaja sredstva za aktivnosti kojima daje doprinos okruženju u kojem radi.

Tokom prošle godine „Tržnica“ je donirala sredstva za rekonstrukciju ograde i sanaciju i opremanje igrališta u Velebitskoj ulici, poklonila je trambolinu Udruženju za pomoć osobama sa autizmom i pomogla jednoj materijalno ugroženoj subotičkoj porodici da adaptira kupatilo.

Posebna pažnja poklanja se javnim prostorima oko pijaca, te je „Tržnica“ u 2015. godini rekontruisala 1.200 m2 javnog trotoara u Mesnoj zajednici Mali Bajmok, obnovila ogradu pijace na Paliću koja je javna svojina, a sadnjom 36 stabala jasena ozelenila površine uz trotoar na Robnoj pijaci Mali Bajmok.

Vizija budućnosti zaposlenih u “Tržnici” je da nastave da idu u korak sa vremenom, prate nove trendove razvoja i budu potpuno posvećeni korisnicima usluga i kupcima.

Zato je protekle godine obnovljen vozni park radnih mašina i vozila, sa kojma zaposleni u “Tržnici” danas mogu efikasno i kavlitetno održavati pijace i higijenu na njima.

U godinu jubileja “Tržnica” je ušla sa razvojnim projektom dogradnje dela druge hale na Robnoj pijaci “Mali Bajmok” i izgradnji nadstrešnice. Nakon rekonstrukcije, ovaj deo pijace će biti opremljen rashladnim vitrinama koje su namenje prodaji lako kvarljivih namirnica.

I u narednim godinama “Tržnica” će nastaviti da proširuje svoju infrastrukturu i razvija i uanpređuje kvalitet svojih usluga i ponude na pijacama kojima gazduje.

„Tržnica“ je jedan od osnivača Poslovnog udruženja „Pijace Srbije. u kojem  ima svog predstavnika u Upravnom odboru, a predsedava Radnom grupom za robne pijace. Juna 2015. godine “Tržnica” je bila uspešan domaćin četvrte manifestacije “Dani pijaca Srbije” koja ima za cilj da predstavi najbolje iz ponude na srpskim pijacama.

Svoje  strateške ciljeve “Tržnica” ostvaruje doslednom primenom politike kvaliteta, zaštite životne sredine i bezbednosti i zdravlja na radu  u skladu sa zahtevima standarda ISO 9001:2008, 14001:2004 i 18001:2007.

Svi zaposleni, na čelu sa rukovodstvom, poštuju i primenjuju integrisani sistem menadžmenta u svom svakodnevnom radu, svesni da su sami tvorci poslovnog rezultata preduzeća.

 

PIJACE

Robna pijaca „Mali Bajmok

Danas je subotička Robna pijaca “Mali Bajmok”, sa četiri hale, oko 1.700 tezgi, više od 200 lokala i zatvorenim parkingom, ne samo najfrekventnija nego i  infrastrukturno najopremljenija robna pijaca u regionu.

Na  prostoru od oko 38 hiljada kvadratnih metara svakodnevno radi oko dve hiljade prodavaca i proizvođača robe široke  potrošnje, voća, povrća, mlečnih i drugih proizvoda.

Na pijaci posluju legalizovani preduzetnici, trgovci, zanatlije i registrovana poljoprivredna gazdinstva, a njihova ponuda različitih vrsta robe široke potrošnje privlači na hiljade kupaca, kako iz cele Srbije tako i susednih zemalja, naročito Mađarske. Svakog vikenda Buvljak poseti oko deset hiljada ljudi.

Atraktivnosti ponude značajano doprinosi i zelena pijaca u okviru robne pijace Mali Bajmok, koja ima sve veću ponudu  svežeg voća, povrća i drugih životnih namirnica.

Auto pijaca

Auto pijaca je specijalizovana za trgovinu motornim vozilima, prvenstveno putničkim automobilima. Pijaca se nalazi na površini od oko 33 hiljade kvadratnih metara i ma 360  prodajnih mesta.

Stočna pijaca

Stočna pijaca se organizuje svakog petka na prostoru na kojem se nalazi i auto pijaca. Površina ove pijace. sa posebnim ulazom, iznosi 2.000 kvadratnih metara. Na stočnoj pijaci se najčešće prodaje živa stoka, stočna hrana i žitarice.

Zelena pijaca - Palić

Sa 84 prodajna mesta, zelena pijaca u samom centru turističkog naselja Palić  poznata je po poljoprivrednim proizvođačima iz regiona koji na ovom prostoru, naročito vikendom, plasiraju svoje proizvode po modelu “od njive do trpeze”. “Tržnica” planira da ovaj prostor obogati ponudom artikala starih zanata, kućne radinosti, domaće i organske hrane.

Zelena pijaca - Aleksandrovo

Zelena pijaca u Aleksandrovu ima ukupno 18 prodajnih prostora, a cilj joj je da snabdeva stanovnike ove mesne zajednice svežim voćem, povrćem i drugim namirnicama. Tokom poslednjih nekoliko godina “Tržnica” je intenzivno ulagala u rekonstrukciju ove pijace i njeno uređenje i osavremenjavanje.

                                                                                                             

Tagovi: 
Ličnosti: 
Custom Search