Fudbalerke Spartaka u polufinalu Kupa Srbije

Sub, 23.04.2016 - 00:13 -- dejan.vukovic

ŽFK Spartak - ŽFK Šumadija 10:0 (4:0)

1/4 finala Kupa Srbije. Gradski stadion - Subotica. Sudija: Ilić Zorica (Futog). Strelci za ŽFK Spartak: Pavlović 12 min., Malešević 16 min., Nikolić 33,43,74,90+2 min., Marković 76, 82 min., Marenić 88 min., Jakovska 90+3 min.

ŽFK Spartak: Cetinja, Burkert , Krstić, Vajda, Malešević, Poljak (Jakovska), Nikolić, Marković, Mostarac, Pavlović, Marenić

ŽFK Šumadija: Pantić, Mijatović, Mirković, Babić, Ilić (Stevanović), Jurišević (Đorđević), Miloradović, Lazić, Dukić(Nikolić), Pavlović, Milosavljević.

Fudbalerke Spartaka plasirale su se u polufinale Kupa Srbije pošto su na Gradskom stadionu u Subotici sa 10:0 savladale ekipu Šumadije. Subotičanke su bile bolje tokom celog susreta i na kraju zasluženo slavile. 

Proslavila se Milena Nikolić koja je postigla četiri gola na ovoj utakmici. Domaće su do vodstva stigle već u 12. minutu kada je protivničku mrežu pogodila Pavlovićeva. Samo četiri minuta kasnije prednost je udvostručila Maleševićeva. Do kraja prvog dela još dve lopte su odsele u mreži gošći. Oba puta strelac je bila Milena Nikolić, tako da se na odmor otišlo sa rezultatom 4:0. 

U nastavku utakmice nije se puno menjao odnos snaga na terenu. Domaće su kontrolisale igru i postizale golove. Na prvi gol u drugom poluvremenu čekalo se skoro pola sata kada je Milena Nikolić svojim trećim golom povisila prednost golubica na 5:0. Samo dva minuta kasnije u listu strelaca se upisala Markovićeva, da bi u finišu utakmice Spartak postigao još četiri gola. Konačan rezultat postavila je Jakovska u 90+3 minutu igre. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search