Potpisan ugovor o zameni sabirnih cevovoda bunarskog polja na Vodozahvatu – I

Sre, 25.05.2016 - 23:47 -- nikola.tumbas

U Zelenoj sali Gradske kuće danas je zaključen ugovor o realizaciji investicije na Centralnom gradskom kompleksu Vodozahvat – I između Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, kao investitora, i Građevinskog preduzeća „Graditelj NS”, iz Novog Sada, izvođača radova izabranog na javnom tenderu po proceduri EBRD banke. Ugovor su, u prisustvu gradonačelnika Subotice Jenea Maglaija, potpisali zamenik direktora JKP „Vodovod i kanalizacija” Čaba Šanta, i direktor GP „Graditelj NS” Ljupko Kalaba. Ukupna vrednost investicije je 768.624,86 evra.

 

Čaba Šanta je, obraćajući se novinarima nakon potpisivanja ugovora, kazao da je ovom investicijom obuhvaćena zamena starih, dotrajalih i nekvalitetnih sabirnih cevovoda koji dovode sirovu vodu sa dubinskih slojeva, od oko 180 metara, putem bunarskih polja do „Fabrike vode“, izgradnja novog peskolova – uređaja za zaustavljanje protoka čestica peska u sirovoj vodi i polaganje optičkih kablova koji služe za monitoring i upravljanje celokupnim sistemom vodosnabdevanja

- Investicijom je, takođe, obuhvaćena i rekonstrukcija 66 metara izlaznog cevovoda koji potiskuje prerađenu vodu pod pritiskom sa crpne stanice u glavni magistralni vod koji distribuira vodu prema gradskoj vodovodnoj mreži – naveo je Čaba Šanta.

Gradonačelnik Maglai je rekao da će se realizacijom ove investicije obezbediti neophodan nivo tehničkih uslova za funkcionisanje sistema vodosnabdevanja koji snabdeva grad i potrošače kvalitetnom pitkom vodom, smanjiti nivo tehničkih gubitaka vode i havarijski rizici i obezbediti protok podataka neophodnih za savremeno praćenje i upravljanje sistemom.

– Projektovana vrednost investicije je milion evra. Od četiri ponuđača iz Nemačke, Slovenije, Slovačke i Srbije, kao najpovoljnija izabrana je ponuda Građevinskog preduzeća ‘Graditelj NS’ iz Novog Sada, u vrednosti od 768.624,86 evra – istakao je Jene Maglai, i dodao da su sredstva za realizaciju ove investicije obezbeđena uštedama tokom dosadašnje realizacije Projekta unapređenja vodnih sistema grada Subotice.

Izvođenje radova će trajati godinu dana, od avgusta 2016. do avgusta 2017. godine.

www.subotica.rs

Autor teksta: 
Custom Search