Koncert Dina Merlina

Ned, 17.07.2016 - 21:06 -- bojana.juric

Oko 19h počela je vreva u gradu, automobili koji traže parking, policija koja zbog gužve reguliše „saobraćaj“ na pešačkom prelazu. Euforija i uzbuđenje u vazduhu. Osim subotičana i subotičkih registracija, moglo se videti i poveći broj (veći od uobičajenog subotom uveče) automobila iz Sombora, Zrenjanina, Novog Sada, Kikinde, Beograda, kao i iz Mađarske. Došli ljudi na koncert „čarobnjaka“ doneli još malo euforije.

Jer ipak je Merlin u okviru svoje turneje „Hotel nacional“ Merlin je na mapu koncerata uvrstio i Suboticu.

Stadion je bio krcat, između 5 i 6000 posetilaca, i mnogo mnogo uzbuđenja i euforije.

Iz publike se pre početka koncerta moglo čuti „Dino mi te volimo“, zatim su se pevali refreni pesama, kako bi zvezda večeri to pre izašla na binu i započela spektakl.

 

 

Ubrzo su se napunile tribine i parter, i koncert je počeo. Ushićenje se osetilo i kod Merlina, kaže uželeo se Subotice, pesmu Nedostaješ je najavio sa stihovima Danila Kiša, po Merlinovim rečima, njegovog omiljenog pesnika.

 

“U svakom mom retku, u svakoj mojoj reči, u svakoj tački nalaziš se i ti, kao polen.”

(Danilo Kiš „Enciklopedija mrtvih“1983 )

 

Zatim je usledilo dva ipo sata muzike, ovacija, emocija i sjajnog raspoloženja, kako kod izvođača tako i kod publike.

 

Koncert je posle izvođenja biseva, Merlin završio sa rečima

 

„To je moja Subotica. To je ta draga razglednica. Večeras smo kao nikad bili zajedno. Kao rastavljeni prijatelji koji su nakon dugo godina jedni drugima pali u zagrljaj. Hvala vam na prekrasnoj noći! „

Custom Search