Flow Vertical, Jasna Jovićević solo

Uto, 06.09.2016 - 23:11 -- darko.kovacevic

Kanjiški Jazz festival u Subotici - Pozorište „Kosztolányi Dezső” -  9.9.2016 - PETAK - 20.00h – Flow Vertical, Jasna Jovićević solo (RS)

Jasna JOVIĆEVIĆ – sopran i alt saksofoni, bas klarinet, spacedrum, glas

Jasna Jovićević (Subotica) je kompozitorka, improvizativna muzičarka i  instruktorka joge, koja istražuje kroz stvaralački proces u čijoj se strukturi prepliću uticaj jogičke prakse na telo, um, duh, emocije i energiju. Improvizativna muzika se javlja kao odgovor, a njene frekvencije korespondiraju određenim karakteristikama energetskih centara Jasninog bića.

Flow Vertical je istraživanje zvučne vibracije kroz muziku, performans, kvantno merenje i jogičku praksu. Ono je i potraga za njenim direktnim uticajem na naše energetsko telo i stvaralaštvo.

Kao saksofoniskinja i kompozitorka, Jasna Jovićević je dvadesetak godina provela u inostranstvu gde se školovala i svirala (Budimpešta, New York, Toronto, Brazil, Indija). Nosilac je nekoliko prestižnih umetničkih nagrada i stipendija.  Dugogodišnje muzičko iskustvo u jazz muzici dovelo ju je do improvizacije, u kojoj nalazi inspiraciju za istraživanjem novih muzičkih izraza. Magistar je muzike i učitelj joge, radi kao profesor, direktor je kulturnog udruženja Artrust. Svira u više sastava, umetnički je direktor New Spark Jazz Orchestra  i aktivan je učesnik domaće i internacionalne jazz scene.

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
Vreme održavanja - početak: 
Pet, 09.09.2016 - 20:00
Vreme održavanja - kraj: 
Pet, 09.09.2016 - 20:30
Kategorija: 
Custom Search