GOGOLAND zemlja u kojoj živimo

Ned, 13.11.2016 - 23:55 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 
Andraš Urban o reakciji publike na predstavu GOGOLAND
Andraš Urban o reakciji publike na predstavu GOGOLAND
Miloš Stanković komentar na predstavu GOGOLAND
Miloš Stanković komentar na predstavu GOGOLAND

Večeras je otvoren pozorišni festival Desire Central Station "Borderline". Publika apaluzom potvrdila da živimo u zemlji koju nam je plastično predstavila ekipa Narodnog pozorišta iz Sombora u režiji Andraša Urbana, a prema motivima književnog dela Janoša Hercega.

Više o ovoj temi...

U završnom događaju festivala Desire 2016. učestovali su studenti glume, kamere i zvuka Akademije umetnosti u Novom Sadu, studenti scenskog dizajna Fakulteta tehničkih nauka u NS, glumački ansambl pozorišta Deže Kostolanji, profesori  Muzičke skole iz Subotice, dve slikarke, plesačica, novinarka, medicinska sestra, arhitekta, operska pevacica, profesor scenskog pokreta koji je sve vodio Deneš Debrei i gomila volontera.

Sedam dana su pripremali performans, koji je bio inspirisan životom i delom Aleksandra Lifke i ujedno je to i bilo zatvaranje festivala.
Ideja je bila da se aktivira prostor u Subotici koji nije projektovan kao scenski prostor i da performans bude izveden van pozorišne zgrade i tako su došli do Želježničke stanice, do...

detaljnije
Post date: Pon, 21.11.2016 - 08:58

Potrajat će dok se ne izbalansira brojka od 4 miliona stradalih na Bliskom istoku!, s obzirom šta su Evropa i SAD do sada tamo uradili - je poruka predstave u izvođenju tearta Slovensko mladinsko gledališče (Ljubljana) i Hrvatsko Narodno Kazalište Ivana pl. Zajca (Rijeka) koju je režirao Oliver Frljić.

U prilogu je izjava za medije asitenice režije i glumice Barbare Babačić.

Post date: Ned, 20.11.2016 - 17:14

U prilogu zvučni zapis razgovora sa poslednjim učesnikom Akademije Desire 2016. Arpad Šilingom, rediteljem predstave Dokle pogled seže - Kraljevsko pozorište Zetski dom Cetinje.
 

Post date: Ned, 20.11.2016 - 16:41

Detalji sa predstave What is Europe? - ratni obred, sarajevska scene MESS, u režiji Andraša Urbana po motivima Lasla Vegela.

Žal za jednom zemljom - Jugoslavijom...

U zvučnom zapisu o motivima ove predstave govore "autori" Andraš i Vegel ( delimično na mađarskomi i onda na srpskom )

Post date: Pet, 18.11.2016 - 22:37

Teme su bile predstave Balerine gde su govorile rediteljka i koreografkinja, o predstavi Ernelini kod Farkaševih fgovorio je reditelj Sabolč Hajdu, dok je za RTS dao izjavu direktor festivala Andraš Urban.

Post date: Čet, 17.11.2016 - 00:30
Custom Search