Obijena poslastičarnica Mignon

Čet, 01.12.2016 - 09:39 -- nikola.tumbas
Provala u poslatičarnici Mignon
Provala u poslatičarnici Mignon

Zanimljivost: dopuna:2.decembar 22.00.

U toku noći između 1 i 2 decembra desila se provala i u poslatičarnicu "Vremeplov", na Radijalcu (A.Čarnojevića) - ovde je provalnik, snimljen nadzornom kamerom, bio u fantomki i odneo 2000 din. Kolače nije dirao.

***

Popularno mesto na Trgu Jakaba i Komora, preko puta Sinagoge, tokom noći ili jutros je obijeno. Zaposleni koji su došli na posao oko 07.00 zatekli, razbijeno okno na vratima, obijena vrata, preturen lokal, iskrivljen nosač sa koga je nedostajao televizor, praznu kasu i polupraznu policu sa kolačima.

Policija bila kratko na uvidu, kako kažu prisutni, bez uzimanja otisaka, jer šteta nije obima kada se to radi.

Saulić Ester, supruga vlasnika, kaže da će poslastičarnica raditi od popodne ali da će pre toga morati da se reše preostalih poslastica u izlogu jer se vidi da su i one bili na meti. Pre odlaska provalnici su se poslužili sa kolačima i odlučili da ponesu nekoliko odabranih. Pri tome im je u žurbi par tacni sa kolačima ispalo na pod u lokalu i ispred na ulici.

Jedan zabrinjavajući indikator ravnodušnosti sugrađana prema ovako nečemu se očituje u ovom slučaju. Provala se sigurno desila tokom noći a niko do dolaska radnice nije prijavio slučaj policiji, iako se Mignon nalazi na ruti kuda prolazi mnogo ljudi tokom celog dana, naročito ujutro.

Tacna sa prosutim kolačima ispred nikome nije bilo "sumnjiva", pa da baci pogled na vrata lokala i da vidi razbijeno staklo. Možda i jeste ali to nije njihov posao da prijave, što je bio veoma razočaravajući zaključak za zaposlene u poslastičarnici.

***

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Custom Search