II. mala škola tehničkih aktivnosti Tavankut

Pon, 12.12.2016 - 13:15 -- branka.milojevic

U Osnovnoj školi “Matija Gubec” Tavankut, 7. prosinca 2016. godine u okviru projekta međunarodne suradnje Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije, Zajednice tehničke kulture grada Osijeka i Osnovne škole „Matija Gubec“ Tavankut, održana je "II. mala škola tehničkih aktivnosti Tavankut". Aktivnosti su financirane u okviru projekta „Projekt međunarodne suradnje“ kojeg provodi Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije i Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka, a voditelj projekta je bacc.ing.el. Ante Maras. Cilj aktivnosti bio je promoviranje, animacija, razvoj  tehničke kulture među mladim tehničarima te jačanje međunarodne suradnje kako bi učenici na kvalitetan način iskoristili svoje slobodno vrijeme.

Učenicima su na raspolaganju bile tri različite radionice: 3D printanje, voditelja radionice Miloša Radića, gdje je učenicima prezentiran rad “Ultimaker 2” 3D printera, na kom je izrađeno nekoliko modela između ostalog i salaš. Na radionici modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina, voditelja Danijela Rakića i Dore Borić, učenici su imali priliku raditi s Unimat 1 Basic strojem i pomoću njega izraditi drvena kolica, dok su na radionici zrakoplovnog modelarstva, voditelja Antuna Šikića, učenici se natjecalji s modelima zrakoplova SIKI-13 i MAKI-13. Na radionicama je sudjelovalo 60 učenika od 5. do 8. razreda, kojima su koordinirali nastavnici tehničkog i informatičkog odgoja Branko Stantić i Kristijan Milanković.

Po završetku radionica, ravnateljica škole Stanislava Stantić Prćić, zahvalila se gostima iz Osijeka na organizaciji tehničkih aktivnosti i udjelila im zahvalnice.  Svečano su dodijeljene pohvalnice i nagrade za sve učenike koji su sudjelovali, a najbolji učenici su nagrađeni i medaljama.

Custom Search