Svečana dodela priznanja najboljim sportistima Subotice

Čet, 22.12.2016 - 23:29 -- dejan.vukovic

Večeras su u Velikoj većnici Gradske kuće zvanično uručena priznanja za najbolje sportiste i sportske klubove Subotice. U godini koja je na izmaku po odluci žirija najbolji sportsita Subotice je Davor Štefanek osvajač Olimpijskog zlata, dok je najbolji sportski kolektiv rvački klub Spartak kojima je možda i neopravdano izmakla ovogodišnja titula. 

Na početku svečane ceremonije gradonačelnik Bogdan Laban pozdravio je sve prisutne. - Malo je gradova u Srbiji koji se, poput Subotice, mogu pohvaliti da su grad olimpijskog šampiona. Pratili smo dešavanja u Brazilu, a mi, Subotičani, bili smo posebno ponosni kada se čula himna Srbije zahvaljujući našem Davoru. Imali smo i svetske i evropske prvake, na koje smo takođe ponosni. Ti rezultati nas obavezuju da pružimo veću podršku sportistima, budžet za sportu smo povećžali u 2017 godini. Već sada smo dosta uradili na izgradnji nove infrastrukture, postavljeni su stubovi za reflektora na Gradskom stadionu, novi balon na bazenu u Dudovoj šumi, sledi postavljanje nove atletske staze u saradnji sa Vladom AP Vojvodine, a trudićemo se da kroz saradnju sa Pokrajinom i Republikom obezbedimo što više sredstava. Čestitam svim dobitnicima priznanja a svima vama srećne predstojeće praznike. 

Akcija Sportista godine realizuje se u saradnji nedeljnika Subotičke novine, Grada Subotice i Sportskog saveza Subotice. Po prvi put najbolje je birao žiri sastavljen od članova koji su bili proglašeni za najbolje seniore Subotice. 

U konkurenciji pionira najbolja je mačevalka Spartaka, Miona Petra Knežević. Drugo mesto pripalo je odbojkašici Barbari Batinić a treće novom biseru iz kluba dizača tegova, Viktoru Hašku. Među juniorima najbolji je Tamaš Kajdoči iz Kluba dizača tegova Spartak koji iza sebe ima veoma uspešnu godinu. Osvajao je medalje na svim velikim takmičenjima, na Svetskim i Evropskim prvenstvima uz obaranje niza nacionalnih rekorda. Druga je atletičarka Jovana Ilić najuspešniji takmičar na državnom prvenstvu, dok je treće mesto pripalo Novaku Saviću, plivači Spartak Prozivke.  Najbolji u konkurenciji seniora je zlatni olimpijac, Davor Štefanek koji je po peti put u svojoj karijeri proglašen za najboljeg sportistu Subotice. Drugi je Martin Mačković osvajač zlatne medalje na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine dok je treći Ervin Haško član kluba dizača tegova Spartak. 

Najbolje u svim kategorijama iznenadila je turistička agencija Big Blue koja ih je darivala nagradnim putovanjem u neku od Evropskih metropola. 

Davor Štefanek nije krio zadovoljstvo što je u svom gradu prepoznat i ponovo proglašen za najboljeg sportistu - Poslednjih petnaestak dana u godini protiču u proglašenjima najboljih, primio sam vredne nagrade, a to je znak da sam iza sebe ostavio izvanrednu godinu. Hvala Bogu, poslednje tri godine su takve. Iako nagrade stižu sa svih nivoa, kada budeš najbolji u svom gradu to ima neku posebnu težinu. Subotica je „grad sportova“, a biti najbolji u takvom gradu je velika stvar, za to je potreban vrhunski rezultat. U Subotici se mnogo radi u sportu, a nadam se da dolaze i nove generacije šampiona.  

U konkurenciji klubova treće mesto pripalo je Ženskom fudbalskom klubu Spartak, Klub dizača tegova zauzeo je drugo mesto, a Rvački klub Spartak prvo mesto.

Posebnim priznanjem nagrađen je Stipan Vert, trener u KDT Sparta i savezni selektor koji je jedan od najzaslužnijih za odlične rezultate dizača tegova. Nagradu je dobio i Duško Dražić, koji je nesebičnim ulaganjem i svojim angažovanjem podigao rukometni sport u gradu i ekipu Spartak Vojput svrstao u red najboljih u Srbiji.

Posebno priznanje dobio je i Luka Andrašić, prvak Srbije u stonom tenisu za invalide. Pionirska ekipa Žok Spartak koja je bila treća u Srbiji, kao i pionirska ekipa Tenis kluba Spartak koji su najbolji u državi. Nagrađen je i Vaterpolo klub Spartak Prozivka za plasman u 1B ligu i Radovan Radulović za uspehe u veteranskom trčanju.

Spisak svih dobitnika možete pogledati ovde 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search