Sagmajster sedmi put završio Dakar reli

Sub, 14.01.2017 - 15:35 -- dejan.vukovic

Današnjom 12 etapom od Rio Cuarto do Buenos Ajresa glavnog grada Argentine okončan ja ovogodišnji Dakar reli. U konkurenciji motorista subotičanin Gabor Sagmajster bio je  jedini predstavnik Srbije i po sedmi put je uspeo da završi najprestižniji reli na svetu. 

Poslednja etapa bila je dužine od 786 kilometara od kojih je specijal iznosio samo 64 kilometra. Najbrži je bio Van Beveren koji je stazu prešao za 30:29 minuta. Isto vreme zabeležio je i drugoplasirani farres Guel dok je treći sa zaostatkom od samo 18 sekundi bio Bort Barreda. Gabor Sagjamjster nastavio je sa dobrim vožnjama od dolaska u Argentinu. Danas je specijal završio na 67. mestu i time popravio i svoj ukupni plasman.

Sveukupno u konkurenciji motora ponovo je zabeležen trijumf takmičara koji su vozili motore marke KTM. Prvo mesto osvojio je britanac Sunderland sa nešto više od pola sata prednosti u odnosu na drugoplasiranoh austrijanca Walknera. Treće mesto pripalo je špancu Farres Guelu koji je takođe vozio motor marke KTM. Gabor Sagmajster popravio je svoj generalni plasman u poslednje tri etape koje su vožene na tlu Argentine po toplom i peskovitom tlu. Nakon početnih problema sa motorom koje je imao na velikim nadmorskim visinama u drugoj nedelji je pokazao svoj kvalitet i iskustvo. Dakar 2017 završio je na 73. mestu i po sedmi put u svojoj bogatoj karijeri uspešno okončao ovo takmičenje.

U konkurenciji automobila trijumfovali su vozači u Pežou. Prvo mesto osvojio je Peterhansel koji je za pet minut abio bržio od francuza Loeba. Treće mesto pripalo je Despresu sa zaostatkom od 33 minuta.   

Fotografije ustupio Pajo Milodanović, koji se nalazi u Gaborovom timu na Dakar reliju. 

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search