Sportski Savez izglasao novi Statut

Čet, 26.01.2017 - 00:01 -- dejan.vukovic

Vanredna sednica Skupštine Sportskog saveza odražana je 24. januara u Trofejnoj sali Saveza. Pored usvajanja zapisnika sa prethodne sednice, jedina tačka dnevnog reda je bila donošenje odluke o usvajanju Statuta Sportskog saveza Grada Subotice.

Predlog Statuta Sportskog saveza bio je usvojen na sednici Upravnog odbora Saveza, nakon sprovedene javne rasprave na objavljen tekst Nacrta Statuta. Na usvojen Predlog Statuta članice Sportskog saveza dostavile su amandmane, u skladu s objavljenim pozivom. Skupština je razmotrila amandmane, svaki od njih pojedinačno usvojila, da bi se na kraju usvojio i predloženi tekst Statuta sa izmenama i dopunama usvojenim kroz amandmane.

Tekst Statuta usaglašen sa Zakonom o sportu (Sl.gl. RS br. 10/2016) objavljen je na njihovom zvaničnom sajtu Sportskog saveza, tako da je svim članovima Saveza omogućeno da izvrše svoju zakonsku obavezu, tj. da izvrše usaglašavanje, kako sa Zakonom o sportu, tako i sa Statutom Saveza.

Zakonom o sportu dat je rok od godinu dana za usaglašavanje Statuta u sportskim udruženjima, odnosno usaglašavanje se mora izvršiti najkasnije do 16.02.2017. godine. Promene koje se izvrše moraju se registrovati kod Agencije za privredne registre u skladu sa zakonom o registraciji. Ukoliko se usaglašavanje ne izvrši u datom roku, sportsko udruženje čini prekršaj za koji može biti kažnjeno novčanom kaznom od 100.000,00 dinara.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search