ГрО СНС Суботица - Опростите, разумемо Ваш бес

Kategorija: 

ОПРОСТИТЕ, РАЗУМЕМО ВАШ БЕС

Приметна нервоза и реторика са примесама шовинизма и ксенофобије својствена у политичком деловању (читај: кампањи) онда када блаћењем туђих квалитета скриваш своје недостатке, захватила је поприлично Покрет за грађанску Суботицу – ПЗГС, и прети да метастазира.

ПзгС – Мозгалом (Пропаст за грађане Суботице- заМозаклом), не може да сакрије бес што се у Суботици кренуло са мртве тачке и што је Суботица коначно,уз подршку републичке и покрајинске власти, на добром путу да заврши све мегаломанске пројекте и реши финансијски колапс у који нас је неспособношћу увео бивши градоначелник, сада предводник Пропасти за грађане Суботице. Неко, чији лик и дело као да су били инспирација Хансу Кристијану Андерсену за своје дело “ Царево ново одело“ , у намери да покаже човекову вечну тежњу за владавином и моћи, кроз причу о уљуљканом и неспособном владару окруженом лицемерним сарадницима.

Стручност, компетентност и морал које „Пропаст за грађане Суботице“ оспорава најблажим сарадницима Градоначелника, вредности су непрепознатљиве и недокучиве за стручњаке којима је бивши градоначелник окружен, па и за њега самог.

Да ли се стручност и морал огледају у чињеници да је Град оставио са преко 700.000.000,00 обавеза без покрића, да је делећи незаконите отказе људима увукао Град у губитак, спорове и додатне финансијске трошкове, да се никада није појавио на рочишту у спору града Суботице при чему је допринео да суд донесе одлуку о принудној наплати од 1.100.000.- еура, да је улазио у непоребне кредите и оставио буџет у огромној дубиози? Још увек се многи сећају и памте његово „иживљавање“ над политичким неистомишљеницима, што је резултирало пребројавањем и размештањем неподобних радника у Градској управи.

Може ли неко за чије „владавине“ је, по Извештају Државне Ревизорске Институције, Град утрошио око пола милијарде динара супротно закону и прописима Србије, да „држи слово“ о стручности, компетентности и моралу? То све говори како се неко брине о јавним интересима грађана. Садашњи градоначелник успео је да заустави ту ерозију и спречи да град буде дугорочно блокиран што би имало вишемилионске штете по све грађане Суботице.

Мора се признати, Пропаст за грађане Суботице показује храброст. Храброст у свом лицемерју да неко окружен нестручним, некомпетентним и неморалним сарадницима дели лекције политичким неистомишљеницима и не може да се ишчупа из вртлога у који је упао од беса што је овом Граду, нашем Граду, кренуло да се дешава ДОБРО. И што су Градоначелник и његови најближи сарадници нашли пут за то.

Крајем протекле године Влада РС је обезбедила 123,5 милиона за наставак изградње Y крака - а ове године је одвојено 300 милиона за исти, док је у 2018. и 2019. години пројектовано још 1,8 милијарди за завршетак радова Y крака, и коначно пуштање у саобраћај и растерећење камионског саобраћаја у самом језгру града. Република је дала 2017.године 240 милиона за ненаменске трансфере а укупно са Владом АПВ око 400 милиона за зграду Народног позоришта; Влада РС је обезбедила 50 милиона за изградњу царинског терминала у Индустријској зони Мали Бајмок. Аутономна Покрајина Војводине је дала 1 милион еура за изградњу производне хале у индустријској зони, искључиво као резултат активности СНС-а, и у току су преговори око дугорочног закупа квалитетној иностраној компанији. За „Парк Палић“ - превиђено је републичким буџетом 10 милиона динара плус пројекти који ће се отварати при Министарству трговине и туризма,као и предвиђена средства АПВ за реконструкцију и проширење инфраструктурних радова у заштићеном ужем језгру туристичког дела Палића, Влада РС је обезбедила 466.500 еура за Палић и унапређење водних система, АП Војводина ће одвајати средства за побољшање рада Окружне - Опште болнице Суботица, неколико образовних установа ће ове године бити адаптирано обезбеђеним средствима Владе РС кроз Канцеларију за управљање јавним улагањима, завршен је објекат у Колевци за пријем малолетних миграната, обезбеђена су средства за изградњу амбуланте у МЗ Прозивка...

Опростите, бивши градоначелниче, разумемо Ваш бес.

Саопштењем Покрета за грађанску Суботицу, бивши градоначелник покушава да замете трагове његове неспособне власти. Мочвару непотизма хоће да исуши творац непотизма. О аутократији прича први аутократа.

Српска напредна Странка не води се критеријумима ко је одакле дошао, је ли у родбинским или завичајним везама – него је ли способан или није. Пропаст за грађане Суботице уместо да учи лекцију како се управља градом свих грађана Суботице, бави се примитивним и приземним прозивкама. Нема времена за губљење и полемисање са представницима бивше власти који су показали како не треба водити град а мислити на себе и интересе блиских људи. Велики је посао пред нама јер треба урадити и оно што Јене Маглаи и његови кадрови нису ни знали ни умели.

С поштовањем,
Инфо служба ГрО СНС Суботица

***

Pismo je reakcija na dopis koji možete videti ovde

Custom Search