Obeležena slava Srpske radikalne stranke

Ned, 12.02.2017 - 19:10 -- nikola.tumbas
Dragan Stokin Bez zapada nema gde sunce da zađe
Dragan Stokin Bez zapada nema gde sunce da zađe
Dragan Stokin Biti Srbin je teološka odrednica
Dragan Stokin Biti Srbin je teološka odrednica
Nemanja Šarčević Očekujemo pravog kandidata za predsednika države
Nemanja Šarčević Očekujemo pravog kandidata za predsednika države
Dragan Stokin Hristos je među nama
Dragan Stokin Hristos je među nama

Gradski odbor Srpske radikalne stranke obeležio je danas slavu sveta Tri jerarha, u prostorijama Nove opštine, u prisustvu funkcionera, članova, simpatizera i dugogodišnjih prijatelja.

Kum slave je bio Đorđe Malbašić.

Poslanik u pokrajinskom parlamentu Nemanja Šarčević dao je izjavu za medije u kojoj kaže da je najzad prilika Srbija dobije pravog predsednika u liku dr Vojislava Šešelja.

Obred je izveo otac Dragan Stokin i u obraćanju prisutnima između ostalog je rekao (pogledati video prilog u celini - Srbin je teološka odrednica!):

- ... Nema pravoslavaca bez Pravoslavlja, nema Pravoslavlja bez crkve. Liturgije je ono što je temelj hrišćanskog postojanja. Slava je nešto što je ostalo kao tradicijski običaj i obeležje samo srpskog naroda. To je srpski običaj a ne sveta tajna. Sveta tajna je ono što se u crkvi vrši - od krštenja do liturgije u koju sve uvire.

...Podsećajući na reči svetog Maksima Ispovednika - "Čovek može dobrobitije samo da daje - zlobitije ne", Stokin je nastavio - Znači ako nekome činiš zlo, ti ne daješ od sebe, već oduzimaš. Ti si onda zao.

...Teorijski svi znaju šta je dobro, svi se iza tih tvrdnji i floskula zaklanjaju, te parole ispred sebe guraju, a pitanje je šta rade!?

...U zavisnosti, ne od toga šta su pričali, i ne od toga šta su pred sebe stavili, iza čega su se skrivali, nego upravo zavisi kvalitet njih kao ličnosti i to konkretno svakog čoveka ponaosob. Ne možemo mi da se sakrijemo iza stranke, ni iza pokreta, ni iza partije...

...Konkretno od svakog našeg postupka u svakom trenutku zavisi, ili smo satrudnik božiji i podupiremo postojanje ili smo demonoliki, ne do Bog!

... Čovek je samo dobar i isključivo tada dobar i da dobro misli, ako misli na opšte dobro. Ne može da bude ni nama dobro ako je pomenutom "Zapadu" loše. Jer će da nas mrze i samo će da čekaju priliku da nam vrate.

Znači ne činiti zlo, već činiti dobro. Znači da nikome nije zlo. Upravo onako kako je Hristos poučava.

Znate, Srbin nije biološka odrednica, nismo mi ni marva ni pasmina, pa da smo po krvi Srbi. To samo budala veruje, fašisti, hitlerovci, itd...

Srbin je teološka odrednica!

Srbin je onaj koji je zaista živeo, onaj koji je glavu gubio, obraz nije dao. Jer je znao da bez obraza ne vredi da živi jer je bezobrazan čovek na štetu i sebi i drugima. E to je ono što nam je dato i zadato i obavezuje prema precima našima. Jer možemo mi biološki, po imenu i prezimenu, da se zovemo "Petar Petrović" a da budemo stoka, a ne Srbin. "Stoka koje bolje da nema" - što je rekao partijarh Pavle - Ako sam ja poslednji Srbin na ovom svetu, a uslov je da postojim da budem stoka, da ne budem stoka. Da ne nema te stoke koja se zove Srbin."

Dakle na vama je obaveza kao i na svakoj političkoj partiji da negujete ono što je istinski čovečno, istinski vredno, istinski dobro.

Custom Search