Održana Skupština Konjičkog kluba Bačka

Uto, 14.02.2017 - 16:38 -- dejan.vukovic

U sali „Miraž” u Subotici u ponedeljak, 13. februara, održana je Godišnja skupština Konjičkog kluba Bačka. Bila je to prilika da se usvoji novi Statut, koji je usklađen sa odgovarajućim Zakonom o sportu, da se izabere novo rukovodstvo, a i da se tradicionalno otkriju dobitnici priznanja za uspehe u 2016. godini.

Odlukom većine delegata Skupštine KK Bačka za novog predsednika je izabran Miodrag Zagorac, a za potpredsednika Goran Matković. U Upravnom odboru nalaze se još Dejan Petrović, Stipan Brajkov, Petar Dulić, Oliver Bunford i Zlatko Benčik, a u Nadzornom odboru Vera Mandić, Stevan Gabrić i Todor Krnjajski.

U godini u kojoj je KK Bačka obeležio 95. rođendan bilo je dosta aktivnosti, pa je tako, od aprila do novembra u Subotici održano sedam trkačkih dana, uz završni revijalnog karaktera, po čemu je Bačka na prvom mestu u Srbiji. Bačka se nalazi i na prvom mestu po broju osvojenih prvih mesta svojih vozača, a na drugom po zaradi. Padali su na stazi u Subotici i rekordi, pa i ne čudi što se ovaj klub održao među najboljim konjičkim klubovima u državi.

Priznanja za najboljeg vozača, trenera i odgajivača u Srbiji poneo je Branislav Mukić, član KK Bačka, a, naravno, za njega nagrade nisu izostale ni na klupskom nivou. Najbolji odgajivači su Branislav Mukić (prvo mesto), Petar Dulić (drugo) i Đerđ Farkaš (treće), najbolji treneri Branislav Mukić, Nikola Poljaković i Ivan Tumbas Loketić, a najbolji vozači Branislav Mukić, Nikola Poljaković i Petet Knekt. Najbolje dvogodo grlo je Protecta Ferm (vlasnik, trener i vozač Branislav Mukić), trogodo Bonaparta (vlasnici Homolja/Jandrić, trener i vozač B. Mukić), a najbolje četvorogodo grlo je Andraj P (vlasnik, trener i vozač Nikola Poljaković).

Kako saznajemo, plan je bio da prvi trkački dan bude održan tokom aprila, ali je vrlo verovatno da će doći do pomeranja, jer je izuzetno hladno vreme onemogućilo konjare da na vreme počnu sa pripremama i treninzima grla. Priznanja su, takođe, dobili i oni koji su kroz 2016. godinu pomagali rad KK Bačka.

Fotograf: 
Custom Search