Sve selekcije HK Spartak nastupile u Sarajevu

Uto, 14.02.2017 - 20:49 -- dejan.vukovic

HK Spartak je sa svojim selekcijama U8, U10, U12 sa devojčicama u sklopu ekipe Girls Serbia kao i sa svojim seniorima učestvovao na velikom 7. međunarodnom turniru "HAPPY HOCKEY DAYS 2017" koji se održao u Sarajevu (BIH), od 10-12. februara. Sada već tradicionalno druženje sa ekipom HK Vukovi iz Sarajeva je ove godine okupilo oko 60 hokejaša i hokejašica iz Subotice koji su pokazali svoje hokejaško znanje u odmeravanju snaga sa klubovima iz regiona, u Olimpijskoj zimskoj dvorani Zetra, gde su 1984.godine održane zimske Olimpijske igre.

Najmlađi hokejaši Spartaka osvojili su drugo mesto na turniru, u konkurenciji 7 ekipa, sa samo jednim porazom, i to u finalu protiv ekipe HK Mladost iz Zagreba. Mališani su oduševili svojim trudom i zalaganjem, kao i pravom kolektivnom igrom, koja im je na kraju i donela zaslužene srebrne medalje na turniru. Sastav HK Spartak: Konakov Novak, Kujundžić Nikola, Brestovac Relja, Benčić Mihajlo, Milodanović Filip, Gubičak Leon, Batanjac Uroš, Popov Novak, Sabo Rac Emil i Nimčević Andrej. Treneri: Alex Parker i Kolarić Aleksandar.

Selekcija U10 je posle nešto slabijeg izdanja prvog dana turnira, gde su zabeležili po 2 pobede i 2 poraza, drugi dan su zaigrali znatno bolje i sa 3 pobede i 1 porazom zauzeli 4.mesto u konkurenciji 9 ekipa, što je možda za nijansu slabiji rezultat od onoga što ova talentovana generacija može da pruži. Sastav HK Spartak: Konakov Novak, Vučinić Vasilije, Janković Ognjen, Kuntić David, Pećerić Slaven, Nimčević Nemanja, Lulić Marko, Bem Karlo, Penava Ognjen, Nađ Mateja, Temunović Vanja, Prčić David i Kukaras Luka. Treneri: Parker Alex i Kolarić Aleksandar.

Selekcija U12 je nastupila na turniru u konkurenciji sa ukupno 3 ekipe (HK Siscia iz Siska, HK Vukovi iz Sarajeva i HK Spartak), gde su u dva dana ekipe igrale svako sa svakim po dva puta. HK Spartak je zabeležio sve četiri pobede što je bilo dovoljno za, pomalo iznenađujuće, 1. mesto na ovom turniru. Sastav HK Spartak: Đukanović Luka, Vereš Sintia, Vučić Aleksa, Sabo Rac Maksim, Bukvić Nikita, Vinčić Smiljana, Rac Sabo Lilla, Sekulić Elena, Vučinić Vasilije, Lulić Marko, Kuntić David, Pećerić Slaven, Milodanović Ana, Stantić Sara, Stantić Dario, Vaštag Ivett, Bem Karlo i Kukaras Luka. Trener: Brestovac Uroš.

Devojčice iz HK Spartak su bile nosioci igre u svojim ekipama GIRLS SERBIA U9 i U11, koje su u obe kategorije igrale protiv dečaka, i zauzele zlatnu sredinu u ukupnom plasmanu. Za njih je ovaj turnir bio odličan način za sticanje samopouzdanja i iskustva, pošto ih u skoroj budućnosti očekuju samostalni nastupi i učešće u regionalnoj ženskoj hokejaškoj ligi koja treba da se pokrene. Devojčice iz HK Spartaka: Vereš Sintia, Rac Sabo Lilla, Vinčić Smiljana, Sekulić Elena, Milodanović Ana, Stantić Sara, Vaštag Ivett, Miklenović Mellanija, Benčić Anastasija, Gladić Petra, Rac Sabo Hanna, Gladić Ramona, Mandić Antonija i Popov Jovana. Trener: Jacqueline Leclere 

Seniori Spartaka su u sklopu nastavka Balkanske Lige odigrali dve utakmice sa ekipom HK Vukovi iz Sarajeva, i zabeležili 2 poraza (1:3 i 3:6). Subotičani su otišli u oslabljenom sastavu u odnosu na prethodni vikend i nastupa na turniru u Subotici, dok je sa druge strane domaća ekipa bila silno motivisana i pojačana sa nekoliko iskusnijih igrača da se revanširaju za poraz u Subotici. Sastav HK Spartak: Alaker Erik, Vidaković Igor, Kolarić Aleksandar, Kojić Miloš, Tancoš Tamaš, Rackov Viktor, Pejović Nemanja, Zwick Andrej, Subotić Srđan, Dulić Uglješa, Parker Alex, Gergelj Danijel, Peter Alen, Pavlović Filip i Nešić Mate. Trener: Brestovac Uroš.

Autor teksta: 
Custom Search