Košarkaši spremno odlaze na finalni turnir Kupa Koraća

Sre, 15.02.2017 - 17:58 -- dejan.vukovic

Košarkaši Spartaka izborili su učešće na završnici Kupa Radivoja Koraća koje će se od četvrtka 16. februara održati u Nišu. Subotičani su se posle više od dvadeset godina našli na završnici Kupa koje okuplja najboljih osam ekipa u Srbiji.

Protivnik Spartaka u četvrtfinalu biće ekipa FMP, koja je favorit u ovom duelu zbog same činjenice da igraju u ABA Ligi sa najboljim timovima iz zemalja u okruženju. Četvrtfinalna utakmica Spartak - FMP igra se u četvrtak 16.02 sa početkom od 17 časova. 

Dušan Alimpijević prvi trener Spartaka ističe da će za njegovu ekipu Kup predstavljati značajno iskustvo  - Posle mnogo vremena nalazimo se među osam najboljih ekipa Srbije u Kupu. Biće nam čast da se uporedimo sa ekipom iz ABA lige koja je sigurno jača od nas. FMP od početaka sezone ima jače rivale, igraju u ligi u kojoj ima zaista izuzetnih pojedinaca. Za moje košarkaše ovo će biti lepa škola i prilika da vide gde se nalaze u odnosu na rang više. U prijateljskim utakmicama, kada smo igrali protiv jačih rivala, nismo pokazivali strah, nego ratnički karakter i želju za dokazivanjem i to je ono što želim u ovoj utakmici. Ipak, ne putujemo u Niš da izgubimo, pokušaćemo da dođemo do iznenađenja. Kup jeste specifično takmičenje, jedan dan može da odluči tok. Ipak treba biti realan po pitanju favorita koji dolazi iz ABA lige, jačeg takmičenja, ima kvalitetnije pojedince i daleko veći budžet. Neće biti dovoljno da Spartak da svoj maksimum, biće potrebno i da rivalu ne bude baš sjajan dan.

Ekipu je odnedavno pojačao Đorđe Tresač, od koga se tek sada očekuju prave partije.  - Želimo da uđemo u meč rasterećeno, ali i sa željom da odigramo najbolje što možemo. Spartak mora da dokaže da je zasluženo na Kupu. Nadam se da ćemo nastupiti kompletni, jer u tom slučaju možemo da pružimo dobru partiju i budemo ravnopravan sa FMP. Nakon Kupa slede nam četiri važne vezane prvenstvene utakmice za plasman u Super ligu. 

Raspored Kupa Radivoja Koraća:

Četvrtfinala

  • Četvrtak 16.02.  - 17.00: FMP – Spartak Subotica. 19.30: Crvena zvezda – Vršac.
  • Petak 17.02. -  17.00: Mega Leks – Dinamik. 19.30: Partizan – Dunav.

Polufinala su na programu u subotu 18.02. od 17.00 i 21.00 čas.

Finale je na programu u nedelju 19.02. od 21.00 sat.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search