Održana tradicionalna crveno-bela zabava

Sub, 18.02.2017 - 00:34 -- dejan.vukovic

Tradicionalna crven-bela zabava FK Bačka 1901 održana je ove godine u Gentlemens Pabu. Prisutni su bili prvotimci kluba ceo stručni štab, predstavnici veterana i pozvani gosti. 

Ovom prilikom klub se zahvalio pojedincima pa su tako svečane plakete dobili veterani: Josip Rajčić, Josip Zemko i Mesaroš Ištvan. Klub se na saradnji zahvalio resoru za sport i omladinu Grada Subotice, kao i gradskom fudbalskom Savezu u čije ime je plaketu primio Tadija Stantić.

Posebnu plaketu Uprava kluba je dala počasnom predsedniku Fudbalskog saveza Srbije i sportskom prijatelju kluba, gospodinu Tomislavu Karadžiću za veliki lični doprinos u rekosntrukciji stadiona "kraj Somborske kapije".

Karadžića je obradovalo priznanje koje je večeras dobio od FK Bačka. - Do sada sam dobio veliki broj priznanja među kojima je i zlatno priznanje UEFA, ali me raduje što su se u klubu setili da mi se zahvale sa ovom plaketom. Mislim da je obostarno zadovoljstvo, ja sam u nekoj funkciji prvog čoveka srpskog fudbala uticao da se mnoge infrastrukturne stvari završe na njihovom stadionu, među kojima je promena krova, montaža stolica, obnova svlačionica i dr. Mislim da postoje ozbiljni razlozi da FK Bačka u ovom rangu takmičenja može bude primer u Vojvodini. Na ove tradicionalne proslave dolazim dugi niz godina. Ovo je 116 rođendan Bačke i od sedamdesetih godina samo dva puta nisam bio na njihovoj zabavi.

Tomislav Karadžić je ovom priikom dao predlog za pomoć klubu – Mislim da bi trebalo da se pookrene inicijativa da svi koji volimo FK Bačka damo po 1.000 dinara godišnje članarine, da se vidi koliko nas ima. Posle toga možemo na svakih šest meseci pa mesešno. Na taj način možemo korak po korak još više da izdignemo ovaj klub.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search