Izbor najboljih trenera po izboru RTV Yu Eco

Pon, 27.02.2017 - 22:18 -- dejan.vukovic

Tradicionalni izbor najboljih trenera Radio televizija „Yu Eco” svečano je organizovala u hotelu Gloria. Bio je ovo devetnaesti izbor najboljih trenera kako na lokalnom tako i na državnom nivou

Za najboljeg trenera Subotice proglašen je Stipan Vert iz Kluba dizača tegova Spartak. Vert je sa ekipom Spartaka ekipni prvak države, a uspeha je imao i kao trener reprezentacije. Trener sa najboljim rezultatima je Dušan Alimpijević iz muškog košarkaškog kluba Spartak. Početkom 2016, godine uspeo da je opstane u Prvoj ligi, da bi u novoj sezoni izborio plasman na završnicu Kupa Srbije, a ekipa se trenutno nalazi na četvrtom mestu sa šansam ada se nađe u Super ligi. Za najperspektivn trenera proglašen je Nemanja Andrić iz Vaterpolo kluba Spartak Prozivka, koji je mladu seniorsku ekipu uveo u Prvu „B” ligu. Najbolji trener Srbije je Sreten Damnjanović, trener Davora Štefaneka koji je prošle godine osvojio olimpijsku zlatnu medalju. Dva fudbalska trenera dobila su posebno priznanje z asvoje uspehe. Reč je o Andreju Černišovu i Tomislavu Siviću. Černišov je uspeo da sačuva Spartak u Super ligi, a sada bori za ulazak u plej-of. Sivić je nagrađen za plasman malde selekcije Srbije U21 na Prvenstvo Evrope. Posebno priznanje pripalo je i Dejanu Saviću, selektoru vaterpolo reprezentacije Srbije koja je osvojila sve što se osvojiti moglo.

- Konačno sam u Subotici, tu gde želim najviše da radim i dam svoj maksimum. Uspostavili smo sistemski rad u klubu, zajedno sa pet trenera sa kojima radim, ali i hvala momcima koji napreduju iz dana u dan – istakao je Nemanja Andrić, perspektivni trener Subotice.

Dušan Alimpijević, trener košarkaša Spartaka zahvalio se Yu Eco TV: - Hvala na prelepom gestu, ali i prilici da sedim u društvu trenerskih veličina. Shvatam da mogu još mnogo da naučim kako izgledaju treneri gospoda. Drago mi je da je košarkaški klub Spartak našao svoje mesto na košarkaškoj mapi Srbije. Ovo priznanje nije samo za jednog čoveka, radim u klubu sa ozbiljnom upravom, stručnim štabom i dobrim igračima.

Trener Kluba dizača tegova Spartak, Stipan Vert zahvalio se na priznanju i prisetio se prve dodele. - Sećam se mog prvog priznanja od od ove medijske kuće, i reči direktora Jožefa Pintera koji je naglasio da će ova akcija rasti kao i sama RTV Yu Eco, ali i sport u Subotici. Ja sam se vodio time da treba raditi strpljivo, iz godine u godinu i praviti sve bolje rezultate.

Čuveni trener Sreten Damnjanović trenira zlatnog olimpijca i najboljeg rvača Srbije, Davora Štefaneka  - Treneri su oni koji treba da rade, a generacije stvaraju trenera. Imao sam sreću da sam imao dobre generacije, a sada, pri kraju moje karijere, imam u generaciji najboljeg iz Subotice koji je osvojio zlatnu olimpijsku medalju. 

Ruski stručnjak Andrej Černišov najzaslužniji je za odličn erezultate fudbalskog kluba Spartak. - Hvala svima koji su pomogli da dođem do ovog trofeja, igračima kao i kolegama u stručnom štabu. Napravili smo dobar rezultat, imali smo sjajnu atmosferu, dobro smo radili, a sve je to bilo prijatno u lepoj Subotici.

Tomislav Sivić je nagradu dobio zbog uspeha sa mladom fudbalskom reprezentacijom Srbije koju je doveo do Prvenstva Evrope - Za mene je najveće priznanje sedeti za stolom sa ovakvim ljudskim gromadama, olimpijskim i svetskim trenerima. Naš uspeh ima težinu, teško ga je bilo ponoviti posle svetske titule, mnogo toga se desilo u životima tih igrača. Uspeli smo u nameri, i sretan sam jer sam bio deo nečega što smo priuštili naciji naviknutoj na sportske uspehe.

Selektor Dejan Savić, osvojio je sa vaterpolo reprezentacijom Srbije sve što se moglo osvojiti. - Čast mi je što sam ponovo ovde. Istina je da rezultati prave trenera, a zanimljivo je da ja najviše cenim trenere koji prave sportiste. Ovde imamo izuzetne trenere koji to rade. Biti trener je velika odgovornost, od svih tih dečaka i devojčica treba i napraviti ljude. Želim nam svima da se sledeće godine jubilarni 20. put nađemo ovde, ako ne sa istim, onda sa još boljim rezultatima.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search