Министарка Михајловић обишла радове на ипсилон краку

Uto, 07.03.2017 - 22:02 -- nikola.tumbas

За 27 година урађено свега половина од 11 километара, план је да се деоница од укупно 23 километра заврши до 2019. године

– Зорана Михајловић, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, са својим сарадницима обишла је јуче радове на ипсилон краку, обилазници око Суботице ка граничном прелазу Келебија. Грађевинци „Вој пута“ тренутно раде на сређивању кружног тока код насеља Биково, асфлатирању километра пута и сређивању петље „Суботица – Југ“.

„После 27 година колико се чека ипсилон крак, Министарство је прошле године кренуло у реализацију овог пројекта и план је да буде завршен до 2019. године, и тако ћемо повезати Хоргош и Келебију и неће бити никаквих кашњења, као што ни до сада није било. На јавном позиву изабран је домаћи извођач и имамо надзор који квалитетно ради свој посао“, рекла је министарка Михајловић.

Радови на завретку ове деонице ипсилон крака треба да буду готови до 20. марта,  а министарка је нагласила да је ментор овог пројекта државни секретар Имре Керн и да је то пракса која је уведена у Министарству да сваки пројекат има ментора пројекта који на седам дана обилазе радове и причају са извођачем како би се на отклањали проблеми који настају у раду.

Један од разлог што се ипсилон крак тако дуго гради је и неодговарајућа документација која је припремана за овај пројекат, те је у тендеру за ову деоницу било назначено да је један до задатака и сређивање документације. „Ништа не може да се ради без уредне пројектне-техничке документације, и ми ништа не радимо док се документација не среди, рекла је министарка Михајловић.

Државни секретар Имре Керн објаснио је да је у овом распису 24 милиона динара обезбеђено управо за сређивање пројектне документације, односно извођачког пројекта.

„Разрешен је и повез ипислон крака са старим Келебијским путем и тако решен излазак на гранични прелаз. Ове године реализоваћемо деоницу од сомборског пута до пута за Бачку Тополу, наредне године од Биковачког пута до Бачке Тополе. Оно што желим да додам је да од  до сада 11 завршених километара ни један није пуштен у рад. Ми на основу буџетских могућности планирамо радове и одмах их пуштамо у рад, и са овом петљом „Суботица југ“ добијамо још један повез јужног дела града, где су индустријски погони, са аутопутем Суботица - Београд, рекао је Керн.

А.И.

Autor teksta: 
Custom Search